Пт, 2024-04-19, 22:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
Обіцяє робити все необхідне, щоб прискорити безвіз для України, посол ЄС в Україні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон обговорив із головою Представництва ЄС в Україні Юґом Мінґареллі питання безвізового режиму і реформування енергетичного сектора України. Про це повідомляє урядовий портал.

"Сьогодні відбулася зустріч віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона з головою Представництва ЄС в Україні Юґом Мінґареллі. В ході зустрічі було обговорено низку актуальних питань, зокрема, щодо отримання Україною безвізового режиму, реформ в українському енергетичному секторі тощо", - йдеться в повідомленні.

Кістіон зазначив, що Україна виконала всі зобов'язання для скасування візового режиму й очікує на ухвалення Євросоюзом позитивного рішення найближчим часом.

"Позитивне рішення з цього питання суттєво, хоча й опосередковано, також продемонструє підтримку Брюсселем реформаторських кроків уряду України", - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Мінґареллі погодився, що на сьогодні свою частину зобов'язань повинна виконати європейська сторона, і запевнив, що зі свого боку робитиме всі необхідні кроки, щоб прискорити цей процес.

Також європейський чиновник підтвердив, що співпраця в енергетичному секторі залишається одним з основних напрямків у співпраці України та ЄС вже протягом 25 років. Європейські партнери спостерігають процес реформування енергетичного сектора України, розуміють занепокоєння, пов'язане з деякими нещодавніми рішеннями всередині ЄС у сфері використання магістральних газопроводів, і будуть продовжувати докладати необхідних зусиль для того, щоб Україна залишалася важливим партнером у сфері транспортування природного газу в Європу.

Як повідомлялося, 10 листопада єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган у розмові з президентом України Петром Порошенком заявив, що Європейський Союз найближчими тижнями розгляне питання запровадження безвізового режиму з Україною. "Комісар ЄС вкотре наголосив, що Україна виконала всі критерії та в найближчі тижні Європейський Союз повинен виконати власні зобов'язання", - передали тоді у прес-службі глави Української держави.

16 листопада Верховна Рада ухвалила постанову про Звернення до урядів держав-членів Європейського Союзу, Європарламенту та Ради ЄС щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

15 листопада у відеозверненні до членів Європейської бізнес-асоціації заявив голова ЄП Мартін Шульц заявив, що Європарламент готовий до скасування візового режиму для українців для того, аби підтримати реформи та подальший економічний розвиток України.

Порошенко очікує, що Європарламент схвалить безвізовий режим для України в листопаді.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: україна, посол ЄС, безвіз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]