Вт, 2024-04-23, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
Обіцяє залишитися в єврозоні переможець грецьких виборів
Інші останні Новини Європейського Союзу

Правоцентристська партія "Нова демократія" лідирує на виборах у Греції. Про це свідчать перші офіційні дані грецького МВС, яке відповідає за проведення виборів у країні.

Правоцентристи виступають за дотримання угод Греції з кредиторами з ЄС і МВФ і пошук компромісів з кредиторами, тоді як ліворадикали вимагають скасувати цю угоду.

Лідер правоцентристської партії "Нова демократія" заявив, що греки проголосували за те, щоб залишитися в єврозоні, передає ВВС.

Антоніс Самарас закликав до швидкого формування "уряду національного порятунку".

Його головний суперник, лідер ліворадикальної коаліції СІРІЗА Алексіс Ципрас погодився з тим, що Самарасу першому має бути надана можливість сформувати урядову коаліцію.

За даними МВС Греції, після обробки 80% бюлетенів у "Нової демократії" - 29,9% голосів (130 місць у парламенті), у коаліції СІРІЗА - 26,7% (71 місце) і у соціалістичної партії ПАСОК, яка впродовж багатьох десятиліть була найвпливовішою силою в грецькій політиці, - 12,4% (33 місця).

Якщо ці результати не зазнають істотних змін, "Нова демократія" зможе сформувати правлячу коаліцію з ПАСОК, оскільки за чинними правилами партія, яка набрала більшість голосів, отримує 50 додаткових мандатів у парламенті.

Всього в грецькому парламенті 300 місць.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вже привітала Антоніса Самараса і в телефонній розмові з ним висловила надію на те, що тепер Греція продовжить реформи і виконає зобов'язання перед Євросоюзом.

Вибори в Греції, другі за останні шість тижнів, були призначені після того, як попередні призвели до безвихідної політичної ситуації в країні.

За ходом голосування стежили у всьому світі. Багато світових лідерів висловлювали побоювання з приводу того, що можливий вихід Греції із зони євро викличе серйозні потрясіння для всієї глобальної економіки.

Нові вибори до парламенту Греції довелося призначити після того, як жодна з партій, що отримали більшість голосів на минулих виборах до парламенту, не змогла сформувати уряд.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: Переможець грецьких виборів, єврозоні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]