Пт, 2024-03-29, 09:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:40
Оборонний бюджет України-2018 становитиме не менш ніж 5% від ВВП - Турчинов
Інші останні Економічні новини

  Під керівництвом секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова відбулось обговорення основних параметрів оборонного бюджету держави на 2018 рік.

Як повідомляє в середу прес-служба РНБО України, в обговоренні взяли участь перший віце-прем'єр України Степан Кубів, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Олександр Данилюк, міністр оборони Степан Полторак, керівник СБУ Василь Грицак, керівники Національної гвардії, Нацполіції, розвідувальних органів та інших силових структур країни.

За словами секретаря РНБО, формування оборонного бюджету відбувається згідно зі Стратегією національної безпеки України "та буде не менше 5% від валового внутрішнього продукту". "Ця позиція стає вже аксіомою для бюджетної політики нашої держави", - підкреслив він.

О.Турчинов підкреслив, що оборонний бюджет 2018 року відрізнятиметься реалізмом, "де кожна запланована копійка має реальне наповнення".

"Крім того, відмінністю цього бюджету є те, що основне його фінансування відбуватиметься за загальним фондом, який буде на рівні 156,4млрд грн. Спеціальний фонд буде формуватися виключно на підставі пропозицій силових міністерств і відомств і становитиме близько 6,3млрд грн, тобто загальне фінансування має бути не менше 162,7млрд грн", - зазначив секретар РНБО.

О.Турчинов підкреслив, що у плануванні бюджету необхідно чітко врахувати питання збільшення грошового забезпечення українських військовослужбовців. "Передусім, це стосується підвищення посадових окладів і окладів за військовим званням", - сказав він.

Крім того, під час наради було обговорено питання розвитку оборонної промисловості України.

За словами секретаря РНБО, необхідно значно підвищити ефективність роботи оборонних підприємств. "Нам необхідна сучасна зброя, і ми повинні розраховувати в цьому питанні, передусім, на свої сили. Тому слід забезпечити фінансування впровадження новітніх технологій і модернізації провідних оборонних підприємств", - сказав секретар РНБО, додавши, що в Концепції розвитку сектора безпеки і оборони України передбачено таке фінансування на рівні 0,5% від ВВП.

"Оборонний бюджет повинен забезпечити фінансування пріоритетних завдань, зміцнення обороноздатності і безпеки країни", - підкреслив О.Турчинов, резюмувавши, що після уточнення показників оборонного бюджету вони будуть затверджені на засіданні РНБО, яке має відбутися на початку вересня поточного року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 706 | Додав: adminA | Теги: оборонний бюджет України-201, Турчинов, 5% ВВП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]