Пт, 2024-03-29, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:14
Обрали кращий фільм року критики Нью-Йорка
Інші останні Новини світу
Де початок "оскарівської" гонки - головного світового кросу за жаданими призами Американської кіноакадемії? Одні вважають, що гонка стартує на вересневому фестивалі в Торонто, де вперше засвічуються багато майбутні номінанти. Інші - що першими ластівками служать призи американських кіногільдій.

Гільдій багато, вони є в кожному з великих кінематографічних центрів. Першими подали голос кінокритики Нью-Йорка - назвали своїх фаворитів року. На них тепер стануть рівнятися, з ними стануть сперечатися, на них будувати свої гіпотези інші гільдії і професійні оракули "Оскара", пише "Российская газета".

Кращий фільм, на думку критиків, - "Zero Dark Thirty", військова драма про таємну операцію з усунення терориста номер один Бен Ладена. У цьому ж фільмі критики побачили і кращу режисуру ( Кетрін Бігелоу), і кращого оператора ( Грейг Фрейзер). Для Бігелоу це друга спроба тріумфального сходження на американський кіно-Олімп - перша, як відомо, закінчилася повною перемогою її фільму "Повелитель бурі".

Свої акторські нагороди нью-йоркські критики віддають Рейчел Вайс у фільмі Теренса Девіса "Глибоке синє море" і Даніелю Дей-Льюісу в байопіку Стівена Спілберга "Лінкольн". Кращою анімацією вони визнали "Франкенвіні" Тіма Бертона, кращою документальною стрічкою - "Центральний парк, п'ять" Кена Бернса і Девіда Макмахона, кращим дебютом - "Як пережити чуму" Девіда Франса. Кращим закордонним фільмом року Нью-Йоркської критики вважають "Любов" Міхаеля Ханеке, тільки що ставшою безумовним фаворитом європейської Кіноакадемії.

Зрозуміло, переваги критиків в більшості випадків зосереджені в зоні артхаусного кінематографа. Академіки ж "Оскара" більш всеїдні і шанують не лише високочоле "кіно для вузького кола", але цінують і добре зроблені фільми для масового глядача. Треба чекати, що на авансцену ще обов'язково вийдуть такі талановиті картини, як "Хмарний атлас", "Анна Кареніна", "Операція" Арго "," Координати "Скайфол", і, напевно, буде оцінена нова спроба повернути на екрани класичний голлівудський жанр мюзиклу у фільмі "Знедолені".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: фільм року, Нью-Йорка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]