Сб, 2024-04-20, 13:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
ОБСЄ не стала на бік РФ - заборона росіянам голосувати
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Голосування на виборах в іншій країні регулюється двосторонніми угодами між країнами

Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не вважає себе організацією, яка може прокоментувати рішення МВС України блокувати голосування росіян на виборах президента РФ у російських дипустановах. Про це повідомив прес-секретар БДІПЛ Томас Раймер.

«По суті, голосування на виборах в іншій країні регулюється двосторонніми угодами між країнами. Я не знаю якихось міжнародних стандартів у цій сфері. Існують двосторонні домовленості про організацію голосування між країнами, тому ми не та організація, яка могла б це прокоментувати», - сказав він.

У неділю, 18 березня, під дипломатичними установами РФ в Україні відбуваються акції протесту. Є повідомлення про замінування.

Раніше Росія заявила, що своєю забороною голосувати росіянам на виборах Україна порушила Віденські конвенції, а також міжнародні правозахисні норми.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що росіяни не зможуть проголосувати за президента Росії на території України.

Нагадаємо, на окупованому Росією півострові кримських татар, які працюють в бюджетній сфері, агітують брати участь в роботі виборчих комісій на майбутніх виборах президента Росії 18 березня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 596 | Додав: adminA | Теги: РФ, ОБСЄ, заборона росіянам, голосування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]