Пт, 2024-03-29, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:24
ОБСЄ перевірить відведення танків українською стороною. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Упродовж учорашньої доби у зоні АТО противник повністю дотримувався режиму припинення вогню.

Про це прес-центр АТО повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Не зафіксовано штабом АТО і випадків відкриття вогню на тимчасово окупованій території в районі лінії розмежування.

Водночас, незважаючи на перемир’я, сили АТО перебувають на позиціях у стані бойової готовності, триває дообладнання ліній оборони.

"Також сьогодні продовжать роботи з верифікації представники ОБСЄ. Міжнародні спостерігачі перевірять відведені українською стороною танки на відповідність заявленій кількості та заводські номерні знаки", - йдеться у повідомленні штабу.

Як повідомлялося, 3 жовтня в зоні проведення АТО почався процес відведення техніки і озброєння калібром до 100 мм. Підрозділи ЗС України, дислоковані на Луганщині, отримали 14 діб на виконання регламентованих доповненнями Мінських угод дій. 7 Жовтня українські війська завершили перший етап відведення танків від лінії розмежування.

При цьому президент України Петро Порошенко заявив, що на Донбасі вдалося наразі встановити перемир'я: "Сьогодні закінчується перший тиждень жовтня 2015 року - перший тиждень жовтня, коли на фронті у нас, нарешті, режим повної тиші. Жодного пострілу". Разом з тим він закликав українських військовослужбовців бути в постійній готовності через те, що загроза активізації протистояння зберігається.

Бойовики обладнають райони оборони від Ясинуватої до Горлівки - Тимчук

У зоні проведення АТО дотримується режим тиші. У той же час, на кількох ділянках зафіксовані спроби інфільтрації диверсійно-розвідувальних груп бойовиків груп на контрольовану України територію, повідомляє в Фейсбуці координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Режим перемир'я російсько-терористичні війська як і раніше використовують для передислокації і доукомплектування підрозділів, будівництва інженерно-фортифікаційних споруд та накопичення матеріально-технічних засобів.

У підрозділах і структурах управління так званого "1-го армійського корпусу "ДНР" триває ротація інструкторів і радників з числа кадрових військовослужбовців ЗС РФ. Дані военослужащие НД РФ убувають і прибувають групами по 10-15 осіб.

Активні переміщення терористів фіксуються в Петровському районі Донецька і на південний схід даного н.п., а також у смузі н.п. Тельманове-Новоазовськ. На останньому напрямку за добу фіксується переміщення порядку 28-30 транспортних одиниць, в основному ББМ (основна частина - МТ-ЛБ) і армійських вантажівок.

Два основні підрозділи терористів батальйонної ланки, що займають позиції в смузі від Новомихайлівка до Красногоровки, доукомплектовуються особовим складом з розформованих і розпущених бандформувань. Загальна кількість поповнення - до 700 бойовиків.

У смузі від н.п. Ясинувата до північно-західних околиць Горлівки терористи ведуть інтенсивні інженерні роботи у другому ешелоні оборони, в яких задіяні близько 20 одиниць спеціальної техніки. Обладнуються опорні пункти, райони оборони, проводяться разградітельние роботи і прокладаються колонні шляху.

Відзначається створення терористами паливних складів "НЗ" в районі н.п. Сніжне - Амвросіївка - Старобешеве, а також в н.п. Краснодон і Алчевськ. У бік останніх двох н.п. щодоби проходить близько 10 паливозаправників.

Між н.п. Новоазовськ, Саханка і Чермалик фіксується 4 групи бронетехніки терористів, в основному ББМ (у складі двох бронегруппе - також по 2 танка).

У смузі південніше н.п. Миколаївка і до н.п. Саханка зосереджено 36 одиниць ББМ (БМП-1,2, МТ-ЛБ, порядку 5-6 БТР-80А\82А), а також мінометні підрозділи (по 5-6 од. Мінометів). 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: відведення танків українською сторо, ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]