Пт, 2024-03-29, 00:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:39
ОБСЄ заявляє про загострення ситуації у зоні АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики в зоні проведення АТО за минулу добу 19 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, втрат серед українських військових немає. Про це сьогодні зранку, 20 січня, прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

На Маріупольському напрямку з гранатометів і стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали Гнутове, Водяне та Широкине.

На Донецькому напрямку зі стрілецької зброї і гранатометів терористи били по Авдіївці, Луганському та Зайцевому.

На Луганському напрямку бойовики зі 120-мм мінометів неодноразово обстрілювали Кримське, з гранатометів – Новозванівку.

Тим часом в ОБСЄ зазначають, що після відносного затишшя на Новий рік і Різдво, ситуація в зоні бойових дій на Донбасі знову загострилася.

Про це йдеться у спільній заяві представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі по Донбасу Мартіна Сайдіка і голови СММ Ертугрула Апакана, опублікованій 19 січня, передає "Радіо Свобода".

"Після відносного затишшя у новорічний і різдвяний період, ті, хто надає перевагу погрозам і застосуванню сили знову підривають безпеку мешканців Донеччини і Луганщини", - наголошується в заяві.

За словами Апакана, ситуація на Донбасі погіршується, сторони конфлікту порушують перемир'я, від чого потерпають цивільні по обидва боки лінії розмежування.

Сайдік у свою чергу заявив, що Тристороння контактна група буде продовжувати намічену лінію, незважаючи на відсутність політичної волі сторін.

Нагадаємо, 24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські вояки відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня 2017 року ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 667 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, загострення ситуації, ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]