Ср, 2024-04-17, 01:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:19
Обсяги висвітлення виборчої кампанії в українських новинах обмежені - ОБСЄ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Довгострокові спостерігачі від ОБСЄ за виборами в Україні підтвердили у своєму звіті обмеженість обсягів висвітлення кампанії в новинах та інформаційних випусках, зокрема, на найбільш популярних телеканалах.

У другому проміжному звіті спостерігачів наголошується, що в цілому з 35 годин, присвячених висвітленню кампанії конкуруючих партій в новинах та інформаційних випусках ЗМІ, які стали предметом моніторингу, тільки 6 год транслювалися на чотирьох провідних каналах. У той же час 37 годин платніої політичної реклами транслювалися цими телеканалами.

"Це свідчить про те, що для того, щоб звернутися до виборців за допомогою найпопулярніших мовників, політичним партіям потрібні значні фінансові ресурси", - наголошується в звіті.

"До того ж, провідні телеканали не збільшили кількість дискусійних програм в період проведення передвиборної агітації", - сказано в документі. Також підкреслюється, що досить обмежені обсяги висвітлення кампанії надають правлячої партії значну перевагу, оскільки висвітлюється головним чином інституційна діяльність.

Як повідомлялося, бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ оприлюднило 19 жовтня другий проміжний звіт спостерігачів за виборами в Україні. Довгострокові спостерігачі підтвердили у своєму звіті зловживання адмінресурсом більш ніж в десяти областях України.

У звіті місії ОБСЄ також наголошується, що спостерігачі "помітили діяльність благодійних організацій, тісно пов'язаних з певними кандидатами, що надають виборцям матеріальні привілеї чи послуги".

За звітний період довгострокові спостерігачі Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ відвідали більше 80 передвиборчих заходів. Як наголошується в документі, найбільш помітну кампанію проводить Партія регіонів і її кандидати. Наступними за рівнем активності є Об'єднана опозиція-Батьківщина й демократичний альянс УДАР.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: висвітлення виборчої кампанії, ОБСЄ, українських новинах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]