Ср, 2024-04-24, 23:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
Обстріл з боку бойовиків у зоні АТО не припиняється. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще дев'ятеро дістали поранень, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає інфоцентр РНБО.

"Внаслідок бойових дій і провокацій ми втратили одного бійця, ще дев'ятеро дістали поранень", - сказав Лисенко на брифінгу в суботу в Києві.

Бойовики продовжують порушувати мінські домовленості, застосовуючи проти сил АТО важке озброєння, повідомив Лисенко.

"На луганському напрямку бойові дії зосередилися в районах міста Щастя, Станиці Луганської і Троїцького. Бойовики застосували міномети калібром менше 100 мм, гранатомети і стрілецьку зброю. Також учора вранці був зафіксований танковий обстріл поблизу Щастя. Там же працював ворожий снайпер. Крім того, поблизу Троїцького бойовики вели вогонь із 122-мм артилерії і 120-мм мінометів", - сказав Лисенко на брифінгу в суботу в Києві.

Лисенко наголосив, що найбільша кількість порушень режиму припинення вогню залишається на донецькому напрямку.

"Бойовики активно застосовували важкі міномети і артилерію в районі аеропорту, зокрема по наших позиціях біля Водяного, Опитного, Авдіївки, Пісок і Первомайського. На цій ділянці фронту був також зафіксований танковий обстріл", - розповів він.

Неспокійно було і неподалік Мар’їнки, де бойовики двічі застосували бойові машини піхоти, а також Красногорівки - там наші позиції потрапили під вогонь з великокаліберних кулеметів.

Крім того, зафіксована активність бойовиків неподалік Горлівки, зокрема біля населених пунктів Зайцеве та Кірове, де бандформування застосували 120-мм міномети.

Також у результаті нічного артилерійського обстрілу Дзержинська з боку бойовиків троє місцевих жителів отримали поранення. Місто було частково знеструмлене, через що понад 200 шахтарів на трьох шахтах опинилися під землею. "За даними правоохоронних органів Донецької області 96 шахтарів уже підняли. Зараз триває рятувальна операція", - зазначив спікер АП.

"На маріупольському напрямку режим припинення вогню додержується. Тільки одна короткочасна провокація була зафіксована в районі Широкиного", - розповів Лисенко.

7 серпня з 18:00 і до опівночі найбільш активні збройні провокації бойовиків фіксувалися поблизу Донецька. "Гаряче" було в районі Авдіївки. Там опорні пункти сил АТО обстріляли з 120-мм мінометів, танків і 122-мм артилерії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: обстріл, зона АТО, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]