Пт, 2024-03-29, 12:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
Обвинувачення проти голови Держаудитслужби САП направила до суду
Інші останні Кримінальні новини

  У відомстві повідомили, що розслідування стосовно Гаврилової було завершене 3 березня 2018 року.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура в понеділок, 30 березня, скерувала до суду обвинувальний акт щодо голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової. Про це повідомляє прес-служба САП.

"Керівнику держоргану інкримінується незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації (ч.3 ст.368-2, ст.366-1 Кримінального кодексу України)", – йдеться в повідомленні.

За версією правоохоронців, Гаврилова впродовж 2015–2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 млн грн. Зазначається, що законність підстав набуття власності не підтверджена доказами, а їхня вартість значно перевищує законні доходи посадовця.

"На переконання слідства, голова Держаудитслужби внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 млн грн) та 2016 роки (понад 4,67 млн грн). Слідство вважає, що посадовець вдалася до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у неї та членів її сім’ї майна", – додали в САП.

Крім того, у відомстві повідомили, що розслідування було завершене 3 березня 2018 року, після чого впродовж місяця підозрювана та її адвокати ознайомлювалися з матеріалами слідства.

Нагадаємо, 21 лютого Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на все майно голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової.

30 січня Солом'янський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання прокуратури та відсторонити від посади главу Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову, яку підозрюють у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. Водночас прокурори САП заявили, що подаватимуть апеляцію на відповідне рішення суду.

25 січня Солом'янський районний суд Києва обрав Гавриловій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб.

Як повідомлялось, 23 січня детективи Національного антикорупційного бюро оголосили про підозру главі Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій, якій   інкримінують декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення в розмірі близько 10 млн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 695 | Додав: adminA | Теги: сап, голова Держаудитслужби, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]