Пт, 2024-03-29, 17:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:44
Одного з керівників "Беркута", якого підозрюють у вбивстві 39 майданівців, СБУ затримала
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України затримала одного з керівників "Беркута", причетного до розстрілу учасників акцій протесту на Майдані, повідомив в.о. голови СБУ Василь Грицак.

"Сьогодні в Києві Служба безпеки України в ході спецоперації затримала одного з керівників полку міліції особливого призначення "Беркут", причетного до розстрілів на Майдані під час Революції Гідності", - сказав він на брифінгу для представників іноземних дипломатичних місій в Україні в п'ятницю, 26 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив Грицак, затриманий обґрунтовано підозрюється працівниками МВС у причетності до вбивств учасників акцій протесту в лютому 2014 року.

Затриманий заступник командира полку міліції спеціального призначення Головного управління МВС України в м. Києві (колишній "Беркут") є діючим підполковником міліції.

Як повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури, він обґрунтовано підозрюється у вчиненні 20 лютого 2014 року у складі зведеного загону працівників роти спеціального призначення "Беркут" вбивств 39 учасників акції протесту на вулиці Інститутській в Києві та у керівництві діями цього загону.

Затриманий доставлений до Генеральної прокуратури. Йому оголошено підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 23 лютого ГПУ повідомила про затримання двох "беркутівців" у результаті спільної спецоперації Генпрокуратури, МВС і СБУ. Крім раніше затриманих двох бійців і командира "Беркута", слідчі 23 лютого 2015 року повідомили про підозру ще 20 бійцям так званої "чорної роти" за ч.4 ст.41, ч.3 ст.365, п.п. 1, 5, 12 ч.2 ст.115, ч.2 ст.15 п.п. 1, 5, 12 ч.2 ст.115, ч.2 ст.262 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки; вчинення за попередньою змовою умисних вбивств і замахів на вбивства кількох осіб, способом небезпечним для життя багатьох осіб, втрата табельної зброї)".

У Генпрокуратурі уточнили, що встановлено всіх бійців "Беркута", які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності.

Як повідомлялося, один з підозрюваних у вбивствах на Майдані, Дмитро Садовник, був затриманий і арештований, але потім суддя Світлана Волкова звільнила його під заставу – і він втік. Після цього суддю відсторонили на два місяці від ведення справ, але Садовника цим вже не повернеш.

Як заявив президент України Петро Порошенко, затримані правоохоронними органами колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють у розстрілі людей на Майдані, не мають вийти на волю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: одного, СБУ, вбивство 39 майданівців, керівники Беркута | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]