Сб, 2024-04-20, 05:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Офіційно склав повноваження президента "Металіста" Ярославський через тиск Кернеса
Інші останні Спортивні новини
Президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський через тиск влади Харкова склав із себе повноваження президента клубу. Про це йдеться у заяві Ярославського, розміщеній на офіційному сайті клубу.

"Сьогодні я звертаюся до вас, щоб повідомити про зміни в системі управління ФК "Металіст". З 24 грудня 2012 я складаю з себе повноваження президента клубу і передаю зобов'язання по його фінансуванню іншому інвестору", - сказано у зверненні Ярославського.

"Сім років тому, коли я зайнявся "Металістом", у нього замість стадіону були руїни, замість бази та академії - болото і нетрі. Команда вилетіла з вищого дивізіону в першу лігу, більше 20 років не з'являлася на єврокубковій арені", - наголосив він.

Ярославський нагадує, що команда стартувала з 173-го місця в клубному рейтингу УЄФА, а зараз стабільно входить в число 30 кращих клубів Європи. "За останні 6 сезонів наша команда 6 разів завойовувала бронзові медалі українського чемпіонату. З 2007 р. "Металіст" виступає в єврокубках", - зазначив він.

"Крім того, у клубу тепер є база такого рівня, який, на думку футбольних експертів, порівняємо з інфраструктурою "Барселони" або "Баварії". І Харкову більше не треба віддавати свої юні футбольні таланти в інші клуби - тисячі хлопців мають можливість займатися в академії "Металіста", - каже Ярославський.

"За сім років я інвестував понад 570 млн дол у розвиток ФК "Металіст" і підготовку Харкова до Євро-2012, вкладаючи у все, що я робив, не тільки гроші, але й частину свого серця і своєї душі", - зазначив він.

"Але є єдина (вона ж головна) причина, по якій я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей", - заявив Ярославський.

"Тому, йдучи, я не кидаю "Металіст" напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний фактор і при цьому зберігається джерело фінансування клубу", - пояснив він.

"Залишаючи клуб, я не перестаю бути його відданим вболівальником і патріотом Харкова", - додав Ярославський.

Раніше повідомлялось, що Ярославський продає "Металіст" "молодому бізнесменові".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: ярославський, повноваження президента Металіста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]