Пт, 2024-04-19, 19:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:26
Офіційно запрацювала Держпродспоживслужба
Інші останні Економічні новини

 Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів офіційно розпочала роботу.

Про це у середу 6 квітня повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства з посиланням на очільника відомства Олексія Павленка.

"Сьогодні нарешті можна констатувати, що процес створення Держпродспоживслужби завершився. Ми пройшли довгий і дуже складний шлях, але служба розпочала роботу", - цитує Павленка прес-служба.

Згідно з повідомленням, старт роботи відомства дає розпорядження Кабінету міністрів від 6 квітня "Питання Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів".

У Мінагропроді зазначили, що Держпродспоживслужба завершила всі необхідні заходи, пов'язані з державною реєстрацією, затвердженням положення, структури, штатного розкладу апарату і бюджету. Відповідно до законодавства набрано 30% штату, і зараз призначення працівників триває.

Згідно з повідомленням, на сьогодні всі територіальні органи Держпродспоживслужби завершили процедуру державної реєстрації, призначено виконуючих обов'язки їх керівників. Для того, щоб призначити керівників на постійній основі, буде оголошено конкурси.

Держпродспоживслужба взяла на себе функції, які раніше виконували Державна ветеринарна і фітосанітарна служба, Державна інспекція з питань захисту прав споживачів і Державна санітарно-епідеміологічна служба, які припиняють свою роботу. Нове відомство також здійснюватиме контроль регульованих державою цін, захист прав споживачів виробів з дорогоцінних металів і каменів, нагляд у сфері туризму і курортів, у сфері охорони прав на сорти рослин і насінництва.

Довідка

Держпродспоживслужба утворена відповідно до постанови КМУ від 10 вересня 2014 року № 442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

Постановою КМУ від 02 вересня 2015 року № 667 затверджено Положення про Держпродспоживслужбу. Територіальні органи Держпродспоживслужби утворені постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1092.

З метою забезпечення фінансування Держпродспоживслужби прийнято розпорядження КМУ від 27 січня 2016 року № 76-р. Затверджено структуру апарату Держпродспоживслужби та погоджено її з Міністром аграрної політики та продовольства України. Штатний розпис та кошторис апарату Держпродспоживслужби затверджено за погодженням з Мінфіном. У лютому Кабмін перенаправив на потреби Держпродспоживслужби 493,7 млн грн. Лапа неодноразово підкреслював, що цього бюджету недостатньо, щоб забезпечити повноцінну роботу відомства, зокрема, гарантувати гідну оплату праці для співробітників. Тому Держпродспоживслужба розглядає можливості залучення донорського фінансування.

Головою Держпродспоживслужби 24 лютого 2016 року призначено Володимира Лапу. З грудня 2015 року Лапа фактично керував діяльністю Держпродспоживслужби на посаді першого заступника очільника відомства.

Веб-сайт Держпробспоживслужби: www.consumer.gov.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: Держпродспоживслужба, офіційно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]