Вт, 2024-04-16, 11:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Оголошено конкурс плакатів до 80-х роковин Голодомору 1933 року
Інші останні Політичні новини
До 80-х роковин Голодомору - геноциду 1932-1933 років в Україні - Громадський комітет пам'яті жертв Голодомору оголосив конкурс плакатів.

Мета конкурсу - створити нові символи пам'яті про Голодомор і популяризувати вже наявні, повідомили УНІАН у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху.

Участь у конкурсі можуть взяти художники, дизайнери, студенти спеціальних навчальних закладів, учні художніх шкіл та інші. Для цього необхідно підготувати серію з трьох і більше авторських ескізів плакатів на тему "Голодомор 1932-1933 років". Кожен ескіз має складатися з ілюстративної частини, тексту і пояснювальної записки, яка розкриває бачення автором проблеми Голодомору, а також роз'яснює значення символів, закладених автором в ілюстрацію.

"Ці плакати повинні виконати роль символів, що закликають народ України завжди пам'ятати про Голодомор 1932-1933 років, уважно ставитися до складних сторінок власної історії, об'єднатися навколо спільної історичної пам'яті та зрозуміти, що трагедії, подібні до Голодомору 1932-1933 років, ніколи не повинні повторитися в будь-якій формі", - зазначають організатори.

Роботи можна подавати до 15 жовтня. Підбиття підсумків та оголошення результатів відбудеться до Дня пам'яті жертв Голодомору в листопаді 2013 року. Переможців конкурсу буде відзначено дипломами та заохочувальними грошовими преміями (перше місце - 3 тисячі грн, друге місце - 2 тисячі грн, третє місце - 1 тисяча грн).

Матеріали буде оцінювати конкурсна комісія, до якої увійдуть авторитетні дослідники, науковці, історики та громадські діячі. За підсумками конкурсу відбудеться виставка найкращих плакатів, а роботи переможців використовують у серії плакатів соціальної реклами для розміщення в громадських місцях.

Нагадаємо, у 2009 році український кінорежисер Олесь Янчук на Венсенському кінофестивалі у Франції отримав перший приз Анрі Ланглуа (європейська номінація) за фільм "Голод-33".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: 80-і роковини Голодомору 1933 року, конкурс плакатів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]