Пт, 2024-04-19, 19:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Оголосила про повне та безстрокове перемир’я на Донбасі тристороння контактна група
Інші останні Новини України

  ТКГ повторно заявляє про свою загальну й тверду прихильність повному виконанню Мінських угод.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі підтверджує прихильність всеосяжному і безстроковому режиму припинення вогню, починаючи з півночі 5 березня. Про це йдеться в заяві Тристоронньої контактної групи і представників окремих районів Донецької та Луганської областей, опублікованій на сайті ОБСЄ 2 березня.

«Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей визнає позитивний вплив їх заново підтвердженої 20 грудня 2017 року прихильності режиму припинення вогню», - стверджується в заяві.

Також підкреслюється важливість забезпечення миру та спокою для населення в зоні конфлікту на сході України.

У зв`язку з цим наголошується, що, керуючись раніше досягнутими угодами і зобов`язаннями сторін, ТКГ «підтверджує свою повну прихильність всеосяжному, сталому і безстроковому припиненню вогню, починаючи з 5 березня 2018 року 00 год 01 хв. (за київським часом)”.

Крім того, контактна група «підкреслює важливість прийняття й дотримання відповідних наказів про припинення вогню, ефективного застосування дисциплінарних заходів у випадках порушень режиму припинення вогню, незастосування вогню, включаючи вогонь у відповідь, уникнення наступальних дій і розвідувальних операцій».

Разом із тим, ТКГ наголошує на важливості «суворої заборони, зокрема, ведення вогню як у напрямку, так і з боку населених пунктів, розміщення й застосування важкого озброєння в населених пунктах і в їх близькості, а також навмисного обстрілу цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення».

ТКГ повторно заявляє про свою загальну й тверду прихильність повному виконанню Мінських угод.

Нагадаємо, 2 березня, на Маріупольському напрямку бойовики вчинили спробу нападу на передові позиції окремої бригади морської піхоти сил АТО, унаслідок чого було ліквідовано одного терориста.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 668 | Додав: adminA | Теги: Тристороння контактна група, безстрокове перемир’я, Донбас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]