Сб, 2024-04-20, 11:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
Оголосити чай національним напоєм має намір Індія
Інші останні Новини світу

Індія оголосить чай своїм національним напоєм, повідомляє агентство Франс Пресс.

Про це в суботу, 21 квітня, під час візиту в штат Ассам, який славиться своїм чаєм, оголосив представник індійської Комісії з планування.

Чай отримає статус національного напою Індії 17 квітня 2013 - в 212-ту річницю дня народження одного з перших культиваторів чаю в штаті Ассам Манірама Девана (Maniram Dewan).

Деван був першим, хто став вирощувати асамський чай в комерційних цілях. Індієць очолив асамську чайну компанію в 1839 році. Деван також відомий як один з організаторів і учасників антибританського повстання 1857 року в Ассамі. За антиурядову діяльність Деван був повішений британськими колоністами, повідомляє Lenta.ru .

В індійській Комісії з планування також зазначили, що вирішили надати чаю звання національного напою в знак поваги до жінок, які складають майже половину працівників чайної індустрії.

Видання The Asian Age зазначає, що серед інших претендентів на звання національного напою могли розглядатися популярні в Індії кокосова вода, лимонна вода і ласси (напій на основі йогурту).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1021 | Додав: admin | Теги: Індія, національний напій, чай | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]