Ср, 2024-04-24, 02:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:09
Охорона турецького прем'єра побила охорону ООН. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Під час засідання 66-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган став учасником аж кількох конфліктів, повідомляє ТСН.

Минулої п'ятниці, 23 вересня, запізнюючись на початок промови глави Палестинської автономії Махмуда Аббаса, який переконував членів Радбезу визнати Палестину повноправним членом ООН, турецький прем'єр вирішив скоротити шлях до свого місця і спробував пройти в зал найкоротшим шляхом, який не призначений для проходу гостей.

Співробітники служби безпеки ООН, виконуючи посадові інструкції і не знаючи в обличчя представників усіх 193 країн членів ООН, вирішили перешкодити такому несанкціонованого доступу.

У відповідь охоронці Ердогана, які були зареєстровані в штаб-квартирі як його радники, стали розштовхувати представників служби безпеки.

В результаті одного з учасників бійки - співробітник охорони штаб-квартири ООН - було госпіталізовано. Зрештою Ердоган таки пройшов до залу засідань ООН, але все ж через передбачений протоколом вхід.

Глава прес-служби генерального секретаря ООН Мартін Несіркі вже назвав інцидент з турецькою делегацією "вичерпаним" і заявив, що "всіх необхідних заходів ужито".

Зазначимо, у той же день на турецького прем’єра було ще й скоєно напад.

Невідомий чоловік спробував напасти на турецького прем'єра під час виступу перед Генеральною асамблеєю президента Палестинської автономії Махмуда Аббаса. Нападника зупинили охоронці Ердогана. Прем'єр-міністр не постраждав.

Дипломати, які були присутні при інциденті, описують напад як "дуже стрімкий".

Мотиви нападника невідомі, однак висуваються припущення, що напад міг бути пов'язаний з турецько-курдським конфліктом.

Нагадаємо, що 24 вересня в Нью-Йорку в будівлі ООН невідомий чоловік спробував напасти на турецького прем'єра Реджепа Таїпа Ердогана.

З 13 по 23 вересня у штаб-квартирі Об'єднаних Націй у Нью-Йорку працювала 66-я сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1499 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]