Чт, 2024-03-28, 15:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
Окупанти 28 разів відкривали вогонь по українських захисниках. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook, зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 13 обстрілів з боку бойовиків. Вони вели вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Авдіївки, Зайцевого, Новоселівки та Верхньоторецького.

Окрім того, наголошує прес-центр штабу АТО, по Авдіївці окупанти відкривали вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2, а по Верхньоторецькому вогонь вів снайпер. По Зайцевому та Новоселівці Другій терористи вели вогонь з міномету 120-го та 82-го калібру.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 11 порушень "режиму тиші". "В районі Мар‘їнки, Павлополя, Водяного, Старогнатівки, Талаківки та Станиці Луганської бойовики вели турбуючий вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Також в районі Павлополя противник застосував снайперську групу", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку терористи 4 рази порушували "режим тиші". Вони вдалися до збройних провокацій в районі Новозванівки та Новоолександрівки, відкривши вогонь з міномету 82-го калібру, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів та стрілецької зброї.

У прес-центрі штабу АТО наголосили, що, незважаючи на провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей.

Крім того, повідомляється, що в зоні проведення АТО протягом минулої доби зафіксовано проліт трьох безпілотників.

Зазначимо, 22 вересня в зоні проведення антитерористичної операції загиблих серед українських військовослужбовців немає, один військовий поранений, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Мотузяник поінформував, що противник не дотримується режиму припинення вогню, застосовує важке озброєння.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. А після встановлення режиму тиші, за їхніми словами, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

15 вересня в Кремлі заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке буде зафіксовано спостережною місією ОБСЄ.

З 22 вересня починаються підготовчі роботи для здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 677 | Додав: adminA | Теги: Вогонь, українські захисники, окупанти 28 разів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]