Сб, 2024-04-20, 10:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:23
Окупанти б'ють по Широкиному та Авдіївці. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, застосувавши важку артилерію калібру 122-мм і 152-мм.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Донецькому напрямку зафіксовано 26 порушень "режиму тиші". Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Піскам та Луганському. Окрім того, по селищу Луганському, Зайцевому, Авдіївці, Піскам та Ленінському окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру.

Також повідомляється, що противник відкривав вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії - 152-мм та 122-мм калібру в районі Зайцевого, Авдіївці, Кам’янки та Верхньоторецького. По селищу Луганському вели вогонь з БМП, а по Авдіївці - з танку.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень "режиму тиші". Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по Водяному, Широкиному, Мар’їнці, Красногорівці, Талаківці, Гнутовому, Павлополю та Новотроїцькому. А також окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру по Широкиному, Чермалику, Павлопілю та Водяному. Окрім того, вели вогонь з БМП по Широкиному та Талаківці, а по Красногорівці вів вогонь снайпер.

На Луганському напрямку зафіксовано 4 порушення "режиму тиші". Противник вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки, Новоолександрівки та Богуславського, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр на брифінгу з міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним і Франції Жан-Марком Еро в середу в Києві заявив, що режим припинення вогню на сході України набуде чинності у ніч на четвер, 15 вересня, він триватиме тиждень.

Нагадаємо, в кінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з півночі 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушують режим тиші, з тих пір ситуація на Донбасі продовжує загострюватися.

Як зазначають у штабі АТО, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.


   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: Широкине, окупанти, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]