Чт, 2024-03-28, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:09
Окупанти б'ють по Водяному та Лебединському. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу російсько-окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Про це сьогодні зранку 17 жовтня повідомляє у Facebook прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку зафіксовано 23 випадки порушення режиму припинення вогню з боку ворога. З мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО в районах Новоолександрівки, Кримського, Богуславського, Новозванівки та Оріхового, а в Попасній бойовики застосували також ствольну артилерію калібру 122 мм.

На Маріупольському напрямку вчинено 29 провокацій проти сил АТО. Українські позиції поблизу Гранітного, Новотроїцького, Павлополя і Талаківки окупанти обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї, а по Мар’їнці вели вогонь з мінометів та ствольної артилерії калібру 122 мм.

По Водяному і Лебединському бойовики вели вогонь з 152-мм артилерії. В Широкиному і Красногорівці, по підрозділах Збройних Сил України активно вели вогонь ворожі снайпери. Також ворог застосовував у цих районах міномети калібру 120 мм, кулемети та стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку скоєно 9 обстрілів українських позицій. У Дружківці, Зайцевому та Новгородському противник застосовував стрілецьку зброю, кулемети та гранатомети, в Луганському та Верхньоторецькому – міномети 82-мм калібру, а у Троїцькому, окрім мінометів калібру 120 мм, ворог здійснив обстріли також і з артилерії.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення відбулося в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 760 | Додав: adminA | Теги: окупанти, Лебединське, Водяне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]