Пт, 2024-03-29, 13:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Окупанти готують заборону Меджлісу і хвилю репресій
Інші останні Новини з регіонів України

3 березня в четвер "Верховний суд Криму" розгляне позов так званого прокурора Криму Наталії Поклонської про заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Майбутній процес Меджліс називає "судилищем" і закликає втрутитися ООН.

"Вже сьогодні можна прогнозувати жорстку обструкцію з боку організацій корінних народів офіційних представників Росії на найближчому засіданні постійного форуму ООН з питань корінних народів", - повідомив Чубаров.

Рішення про заборону Меджлісу за підозрою в "екстремістській діяльності" може відкрити шлях до масованої хвилі переслідування кримських татар, для яких Меджліс є символом боротьби проти тривалих репресій. Про це йдеться в заяві Міжнародної федерації з прав людини (FIDH).

"Рішення про кваліфікацію Меджлісу як екстремістської організації може спричинити кримінальне переслідування не тільки кримських татар, які беруть участь в його роботі, а й усіх прихильників Меджлісу загалом", - йдеться в заяві міжнародної організації.

Також у Міжнародній федерації з прав людини висловили побоювання, що, якщо символи Меджлісу будуть заборонені, то "невизначеність буде превалювати щодо використання прапора кримських татар". У федерації підкреслили, що цей прапор є символом не Меджлісу, а всіх кримських татар.

У Міжнародній федерації з прав людини нагадали про випадки, - що нагадують репресії радянського періоду, - зникнень і вбивств кримських татар з березня 2014 року, і повідомили про надходження "тривожних сигналів про можливі етнічні чистки, які можуть спровокувати масову втечу кримських татар".

Як повідомлялося, підконтрольний Росії "прокурор" Криму Наталія Поклонська звернулася до суду з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу і визнати його екстремістським. Засідання суду про заборону Меджлісу кримськотатарського народу призначено на 09.30 сьогодні, 3 березня, в підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму в Сімферополі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: окупанти, хвиля репресій, заборона Меджлісу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]