Пт, 2024-03-29, 16:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
Окупанти Криму запровадили режим воєнного часу: погрожують "буржуям"
Інші останні Новини з регіонів України

Так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов оголосив на півострові режим воєнного часу і зажадав примусово передати адміністрації Судака свердловини, що належать п'яти місцевим підприємствам. Він зазначив, що це рішення, мовляв, ухвалено у режимі НС, щоб забезпечити населення питною водою, передає Flash Crimea.

"Щодо тих, хто перешкоджає, у режимі воєнного часу порушуємо кримінальні справи із завдання шкоди республіці Крим, відразу же вводити тимчасову адміністрацію та свердловини все одно передавати (муніципалітетам). Якщо рішення штабу з НС не буде виконано, прошу органи внутрішніх справ виставити охорону біля цих свердловин і проводити примусову передачу (свердловин)", - наголосив Аксьонов.

"Совість треба врешті-решт мати! Судак сидить без води, а у місцевих буржуїв повне забезпечення. Так бути не повинно!" - додав він.

Варто зазначити, що Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді. Після анексії Криму Росією в березні 2014 року постачання води на півострів припинили.

У Криму почастішали випадки отруєння чадним газом від електрогенераторів

У Криму почастішали випадки отруєння мешканців багатоквартирних будинків і приватних домівок чадним газом від роботи електрогенераторів. Про це повідомляє "Крим Реалії" з посиланням на управління МНС РФ по Криму.

Рятувальники радять не розміщувати генераторів у гаражі, сараї, кімнаті чи будь-якому іншому обмеженому просторі.

"Навіть при вимкненому генераторі рівень СО може різко піднятися протягом лічених хвилин, а газ може зберігатися у повітрі протягом наступних кількох годин", - зазначили в МНС.

У Ялті через аварію без світла залишилося 160 квартир

У Ялті по вулиці Халтуріна, 19 через аварію без світла залишилося 160 житлових квартир, про це повідомляють на сайті окупаційного російського уряду Криму.

"У результаті протікання підпільних каналів теплопостачання відключено від електропостачання 160 квартир. Ведуться аварійні роботи", – публікує ресурс.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть у Крим, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли "під охорону" пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор, які все ще залишалися під напругою, енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків, і цієї енергії кримській окупаційній "владі" могло б вистачити, щоб покрити побутові потреби населення.

23 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

24 листопада Державна прикордонна служба України повністю перекрила вантажне сполучення з Кримом.

2 грудня президент РФ Володимир Путін прибув на півострів і заявив про запуск першої нитки так званого "енергомосту" з РФ в окупований Крим. Але проблему зі світлом це не вирішило, що й визнав очільник російської окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов.

6 грудня після зустрічі з президентом активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили розпочати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан".

Мустафа Джемілєв заявив, що півострів може розраховувати не більше, ніж на 200-250 МВт, тоді як загальна потреба Криму в електроенергії становить 1050-1100 МВт.

7 грудня ДП НЕК "Укренерго" завершило роботи на ЛЕП "Каховська-Титан" і заявило, що очікує рішення про її ввімкнення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: окупанти Криму, режим воєнного часу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]