Сб, 2024-04-20, 14:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:37
Окупанти посилюють обстріли і вивозять "вантаж 200" до РФ. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу російсько-окупаційні війська 31 раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр АТО.

"На Маріупольському напрямку зафіксовано 17 провокацій проти ЗСУ. В районі Талаківки противник застосовував стрілецьку зброю, а в Широкиному та Лебединському – стрілецьку зброю, гранатомети і кулемети. Поблизу Павлополя, Водяного та Красногорівки обстріли з боку бойовиків тривали з мінометів 82- та 120-мм калібрів. На цій ділянці ворог продовжує підсилювати інтенсивність вогню, використовуючи гранатомети, кулемети та своїх снайперів", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку скоєно 7 обстрілів. В Луганському російсько-окупаційні війська застосовували проти українських воїнів вогонь БМП, а в районі Авдіївки провокації проти сил АТО тривали з використанням мінометів обох калібрів, гранатометів різних систем, кулеметів, стрілецької зброї.

На Луганському напрямку бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню. Зокрема, в районі Сизого зі стрілецької зброї, в Оріховому – з мінометів калібру 82 мм, а в районах Трьохізбенки, Станиці Луганської, Новозванівки та Новоолександрівки – з гранатометів.

Напередодні повідомлялося, що в порівнянні з минулим тижнем кількість обстрілів зросла на 40%. СММ ОБСЄ зафіксувала 8264 обстріли проти 5978 за минулий тиждень. Це більш як тисяча випадків порушення режиму припинення вогню щодня.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

ОБСЄ: понад 20 машин з написом "вантаж 200" перетнули кордон з РФ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в умовах обмеженого доступу до зони конфлікту на Донбасі за 2,5 року офіційно нарахувала понад два десятки машин, позначених написом "вантаж 200", які вивозили зі сходу України загиблих росіян.

Про це заявив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ представник США при Організації посол Даніель Байєр, передає Укрінформ.

"27 жовтня Спостережна місія ОБСЄ в Гуково і Донецьку зафіксувала, як ще один автомобіль для перевезення загиблих, позначений кодом "200" - для втрат російських військових, - перетинав кордон між Росією і територію, утримуваною сепаратистами. І це лише останній з понад двадцяти таких транспортних засобів, зафіксованих за два з половиною роки – лише з тих, що були помічені", - заявив представник США.

У цьому зв'язку він нагадав, що Кремль вперто заперечує власну безпосередню участь у конфлікті на сході України.

"Попри те, що Росія у себе вдома визначає злочином дискусії про свої військові втрати в Україні, це не скасовує того факту, що сини Росії продовжують гинути в конфлікті, в якому їхній уряд незмінно заперечує втрати та свою центральну роль", - наголосив американський дипломат.

При цьому представник США закликав РФ "припинити насильство та повною мірою виконувати домовленість про відведення військ".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: окупанти, вантаж 200, обстріли, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]