Пт, 2024-04-19, 23:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:55
Окупанти посилюють передові позиції. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні АТО один український військовослужбовець зазнав поранення, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. За добу зафіксовано провокації по всій лінії розмежування. На луганському напрямку гарячою точкою було Щастя. Супротивник двічі відкривав вогонь по позиціях сил АТО з кулеметів і гранатометів", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Лисенко зазначив, що вперше за 2 місяці бойовики вирішили піти на штурм позицій сил АТО. Це сталося в Майорську.

"Група бойовиків висунулася із с.Зайцевого і рушила на штурм нашого опорного пункту. Військовослужбовці ЗСУ прийняли бій і відкрили вогонь у відповідь. Перестрілка тривала близько години, після чого окупанти відступили", - заявив він, додавши, що в цьому районі також були зафіксовані 2 мінометних обстріли з боку НЗФ.

На околицях Горлівки і с. Луганського було 10 провокацій. Стрільба була в Новотроїцькому і Верхньоторецькому, також бойовики виявляли активність у районі Донецького аеропорту - Авдіївці, Пісках, Верхньоторецькому. Зокрема в Пісках НЗФ стріляли по позиціях сил АТО з гранатометів і стрілецької зброї.

На маріупольському напрямку бойовики близько півгодини вели вогонь із стрілецької зброї в районі Широкиного.

"За минулу добу ніхто з наших військових, на щастя, не загинув. Один військовий поранений. Це сталося в Майорську", - зазначив Лисенко.

Розвідка: терористи посилюють передові позиції

Бойовики посилюють передові підрозділи першого ешелону на Слов'янському напрямку та приховують озброєння, порушуючи Мінські домовленості.

Про це повідомляє в понеділок Головне управління розвідки.

"Основні зусилля противника були зосереджені на посиленні/ротації передових підрозділів першого ешелону на Слов’янському напрямку, приховуванні озброєння та військової техніки в заборонених Мінськими домовленостями районах на Донецькому напрямку", - сказано в повідомленні.

Крім того, бойовики ведуть розвідки сил АТО із залученням диверсійних розвідувальних груп на Маріупольському напрямку, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону та засобів радіоелектронної розвідки ЗС РФ.

Продовжується інформування ОБСЄ щодо порушення противником Мінських домовленостей.

"Представникам Місії надана інформація про наявність у районах Донецьк, Макіївка, Бугаївка, Міусинськ артилерійських систем противника калібром понад 100-мм (САУ) та 122-мм РСЗВ "Град", - зазначили у розвідці.

Крім того, у відомстві зазначають, що ситуація в зоні проведення АТО зберігає тенденцію до загострення. 8 листопада противником здійснено 37 обстрілів зі стрілецької зброї, РПГ, АГС та 82-мм мінометів.

Напередодні повідомлялося, що група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати наші позиції поблизу Майорського. Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

Зазначимо також, що відомий художник Юрій Журавель повідомив, що протягом суботи, 7 листопада, в зоні АТО загинуло 15 українських вояків. Крім того, в суботу, 7 листопада, громадський активіст Олексій Гриценко у своєму Facebook повідомив, що терористи застосовують важке озброєння.

Як повідомляли раніше в Головному управлінні розвідки, ситуація в районі проведення АТО загострюється.

"Ситуація в зоні проведення АТО має тенденцію до загострення. 5 листопада противник зробив 25 обстрілів позицій сил АТО з 82-мм мінометів, стрілецької зброї і гранатометів у районах Авдіївка, Опитне, Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Спартак, шахта "Бутівка" (Донецький напрямок)", - йдеться в повідомленні ГУР.

4 листопада секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни Збройні сили України припинять відведення озброєнь і військової техніки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: окупанти, посилення, передові позиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]