Сб, 2024-04-20, 10:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:53
Окупанти посилюють позиції по всій лінії фронту. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують активно обстрілювати позиції українських військ, в т.ч. з важких озброєнь. Так, протягом останньої доби в районі Авдіївки позиції українських військ були двічі обстріляні 152-мм ствольною артилерією. Крім того, бойовики активно використовували 120-мм міномети в районі н.п. Піски, Красногорівка, Трудовська, шахти Бутівка. На цих ділянках терористи методично намагаються руйнувати систему оборони українських військ.

На Артемівському напрямку (в районі н.п. Луганське, Лозове, Світлодарськ та Миронівське) терористи активно використовували 122-мм артилерію і 120-мм міномети. Протягом доби артилерія російсько-терористичних військ неодноразово завдавала ударів по позиціях українських військ, прикриваючи зосередження на ділянці між Первомайськом та Брянкою значних сил бойовиків.

На приморському (Маріупольському) напрямку, в районі н.п.Широкіно, бойовики використовували для обстрілів 122-мм гармати (гаубиці Д-30 зі складу "верхньої" тактичної групи), а також 120-мм міномети. Одночасно уздовж узбережжя у напрямку на Маріуполь і північніше міста зафіксовано використання бойовиками БПЛА.

Триває перекидання сил і засобів російсько-терористичних військ до приморського напрямку. Зафіксовано прибуття через Тельманове тактичної групи донецьких бойовиків (160-180 осіб, при 12 танках і 22-х одиницях ББМ і автотранспорту).

В Петровський і Куйбишевський райони Донецька продовжує прибувати посилення для угруповання російсько-терористичних військ, зосередженого в місті. Через Макіївку в Донецьк прибули дві групи бойовиків по 50-60 осіб. Крім того, зі складу тактичної групи терористів, зосередженої в районі н.п. Ясинувата, в південні райони Донецька перекидається бронетехніка (зафіксований маневр танкової групи в 7 одиниць, у супроводі спецтранспорту).

Відзначається активізація бойовиків на ділянці Мар'їнка - Степове. У даному районі також зафіксовані спроби терористів вести активну наземну розвідку, зафіксовані неодноразові обстріли з боку снайперських груп супротивника.

Триває посилення військ терористів шляхом перегрупування сил і засобів з глибини до переднього краю. Зокрема, на лінії Світлодарськ-Луганський відзначається поява нової тактичної групи противника (до мотострілецького батальйону, діє окремими підрозділами рівня взвод-рота у всій смузі від н.п. Майорське до н.п. Красний Орач). Діюча в цьому ж районі бронегруппа бойовиків отримала посилення - ще 4 танки і 3 ББМ (2 БТР-80 і 1 МТ-ЛБ) зі складу "Горлівського гарнізону" терористів.

У районі н.п. Щастя, Трьохізбенка і Кримське зафіксовані диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) російсько-терористичних військ. У районі н.п. Щастя і Кримське зафіксовано 8 випадків використання бойовиками для обстрілів позицій сил АТО автоматичних гранатометів АГС-17 "Полум'я".

Зафіксовано перекидання 11 одиниць бронемашин (ББМ) бойовиків східніше Луганська на Миколаївку до району н.п. Станиця Луганська. Примітно, що через "паливний дефіцит" в самому Луганську, разом з бойовою технікою терористів переміщаються паливозаправники.

Протягом доби зафіксовано активне переміщення автоколон на відрізку між Лутугиним і Красним Лучом, між Макіївкою та Єнакієвим, від Старобешева на Докучаєвськ, в Донецьку і передмістях, а також в Луганську і двох прилеглих напрямках - на Металіст і на Лутугине. Також триває активний рух транспорту в районі Краснодону та Іловайська (перевалочна база для військових вантажів бойовиків). У Іловайськ зайшов ешелон з танковими двигунами з Росії (приблизно 100 штук), йде розвантаження.

Бойовики всю ніч гатили по Пісках, Широкиному і Станиці Луганській, використовуючи майже весь свій арсенал - прес-центр

На Донецькому напрямку найбільше за минулу добу бойовики стріляли по Піскам, використовуючи мало не весь арсенал своєї зброї.

Про це повідомляється на сторінці прес-центра АТО у Facebook.

"Для загарбників, як і раніше не існує жодних принципів і форматів домовленостей. Розпочинаючи з 18.00 години вчорашнього дня вони щонайбільше годину не стріляли по території, де люди не хочуть війни. Свою криваву і жорстоку справу бандформування робили з допомогою заборонених Мінськими домовленостями артилерії, мінометів, а також гранатометів, іншої наявної в них зброї", - йдеться у повідомленні.

В районі Широкиного стріляли з мінометів великих калібрів.

Зазначається, що на Артемівському напрямку бойовики масованим обстрілам з 152 мм артилерії піддали Дружбу. З 120 мм мінометів та озброєння танку вели вогонь по Ленінському та Кірово.

З ночі і до ранку злочинці не припиняли обстріли Станиці Луганської. Біля Щастя працював снайпер.

"Звісно ж не залишили вони без уваги і мирні населені пункти двічі обстрілявши з зенітних установок та великокаліберних кулеметів населений пункт Опитне", - повідомляють у штабі.

Безпілотні літальні апарати противника з’являлися у небі над Щастям, Орловським, Талаківкою, Чермаликом та іншими населеними пунктами.

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 22 загиблих і 157 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

4 березня українська сторона почала другий етап відведення важкої техніки. Від лінії зіткнення самохідних артилерійських відтягнули установки 2С3 "Акація".

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

5 березня українські військові почали третій етап відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

8 березня українська сторона в зоні проведення антитерористичної операції завершила четвертий етап відводу від лінії розмежування важкого озброєння.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

При цьому силовики заявляють, що, незважаючи на відведення важкої артилерії, "оголяти передній край не будуть".

1 травня ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко вчергове пригрозив наступом на Україну.

3 травня бандформування значно посилили вогневу активність і за кількістю обстрілів на добу повернулися до рівня, який існував до укладення Мінських угод.

Окупанти створюють на Маріупольском напрямку потужний "ударний кулак" з декількох десятків одиниць бронетехніки і до 3 тис особового складу. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: окупанти посилюють позиції, всій лінії фронту. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]