Вт, 2024-04-16, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:55
Окупанти проводять ротацію і засилають безпілотники. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Один український військовослужбовець загинув і троє були поранені за минулу добу внаслідок обстрілів із боку бойовиків у зоні АТО, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, троє поранені. Це сталося в результаті ворожого мінометного обстрілу в авдіївській промзоні", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

Лисенко поінформував, що на луганському напрямку зафіксовано чотири ворожі обстріли. Зокрема, бойовики стріляли в Жовтому і Сокільниках, у Новозванівці, двічі відкривали вогонь ворожі снайпери.

На донецькому напрямку найгарячішою точкою залишається Авдіївка. Одразу після півночі артбатарея, розташована в Спартаку (село, входить до Донецької агломерації, розташоване неподалік аеропорту і нині є підконтрольним "ДНР"), відкрила вогонь по позиціях сил АТО.

"За годину було випущено 240 снарядів. Уже в другій половині дня (неділі - ред.) противник застосував 82-мм міномети, випустивши близько 30 мін", - розповів Лисенко.

Обстріли також мали місце на інших ділянках фронту - в Зайцевому, Невельському, Красногорівці. Загалом минулу добу на донецькому напрямку сталося десять ворожих обстрілів, зокрема шість - із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку вчора зафіксовано найбільше ворожих обстрілів - 17, зокрема чотири - із застосуванням важкого озброєння. У Красногорівці та Широкиному були мінометні обстріли, в Широкиному - артилерійський.

Окрім цього, противник використовував озброєння БМП, ПТКР, зенітку і снайперів.

За добу противник двічі застосував БПЛА - на маріупольському і донецькому напрямках.

За минулу добу бойовики 31 раз застосували зброю проти українських військових, зафіксовані випадки використання ними і важкого озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями.

Напередодні повідомлялося, що ворог вів вогонь по укріпленнях Збройних сил України в районі Авдіївки. Бойовики всю ніч лупили по Авдіївці з важкої артилерії, а протягом дня кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів.

З Росії на Донбас літають безпілотники, йде перегрупування – розвідка

Бойовики продовжують перегрупування і ротацію на "передовій" на сході України, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"Продовжується перегрупування, ротація передових підрозділів противника, а також поповнення запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів на напрямках", – сказано у зведенні за 23 травня.

Зокрема, за даними розвідки, на донецькому напрямку проведено ротацію передових підрозділів 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) у районі Спартака.

Також боєкомплект підрозділів полку у районі промислової зони Авдіївки поповнено 8 автомобілями "Уралами" із боєприпасами, у т.ч. до гранатометів, ЗУ, мінометів, танків.

На маріупольському напрямку з території РФ через Хомутове (14 км на північ від Новоазовська) ввели автомобільну колону у складі 12 паливозаправників.

Крім того, 22 травня для розвідки сил АТО бойовики знову залучали два безпілотники оперативно-тактичного рівня на маріупольському та донецькому напрямках: вони залетіли з території Росії, перетнувши неконтрольовану ділянку держкордону України у районі н.п. Маркіне та Ульяновське відповідно.

Українська сторона також повідомила представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та САУ у районах н.п. Гольмівський, Дебальцеве, Макіївка та Донецьк.

За останню добу розвідка зафіксувала на Донбасі 31 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23-2, бойових машин піхоти, 82-мм та 120-мм мінометів, 122-мм та 152-мм артилерійських систем.

Із з них 2 – Жовте, Сокільники (Новоайдарський напрямок); 2 – Новозванівка (Сєверодонецький напрямок); 2 – Троїцьке, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 12 – Авдіївка, Невельське, Красногорівка (Донецький напрямок); 4 – Тарамчук, Новотроїцьке (Волноваський напрямок); 9 – Павлопіль, Талаківка, Широкине (Маріупольський напрямок).

"Зафіксовані чергові втрати в частинах та з’єднаннях 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ. 22 травня поранено троє військовослужбовців 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ, які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп", - заявляє розвідка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: ротація, окупанти, безпілотники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]