Чт, 2024-03-28, 22:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Окупанти різко збільшили кількість обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Увечері 13 січня бойовики 70 разів порушили режим припинення вогню в зоні АТО.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Після 18.00 години бандити не припиняли обстрілювати зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів позиції українських військ біля Донецька та Горлівки. Найгарячіше було біля н.п. Піски, Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Новгородське, Зайцеве та Майорськ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, українські опорні пункти в районі Опитного і Зайцевого потрапили під вогонь 82-мм мінометів. Поблизу Новгородського і Майорського працювали також снайпери бойовиків.

"Режим "повної тиші", про дотримання якого вчора знову було домовлено у Мінську, супроводжується виключно в односторонньому порядку – силами АТО", - підкреслили в штабі.

Бойовики після півночі ще щонайменше 10 разів застосовували зброю проти українських військових. Зокрема, зі стрілецької зброї вони обстрілювали сили АТО неподалік Пісків та Верхньоторецького, з автоматичних станкових гранатометів - поблизу Опитного, з підствольних гранатометів - поруч з Новгородським, біля Зайцевого застосовували великокаліберний кулемет.

На Луганщині та Маріупольському напрямку ситуація залишалася спокійною.

Нагадаємо, 13 січня в Мінську знову домовилися про повне припинення вогню на Донбасі.

Напередодні в районі Луганського відбулося нетривале бойове зіткнення з нечисленною групою бойовиків, українські бійці змусили злочинців відступити.

Раніше сьогодні прес-центр штабу АТО повідомляв, що ситуація в зоні проведення АТО знову загострилася - впродовж минулої доби бойовики 35 разів порушували умови перемир'я уздовж всієї лінії розмежування, а поблизу Семигір'я відбулося бойове зіткнення.

Зазначимо, що вчора, 13 січня, учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, яке має розпочатися негайно. Додамо, що перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж таки дня, коли бойовики увійшли в село Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), було досягнуто домовленості про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Натомість бойовики, через 11 годин після "припинення вогню", застосували проти сил АТО "Гради".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: окупанти, збільшення, кількість обстрілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]