Чт, 2024-04-25, 01:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:51
Окупанти різко збільшили використання важкого озброєння - Мотузяник. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За добу внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції один український військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення. Противник різко збільшив кількість та потужність обстрілів з важкого озброєння.

Про це сьогодні, 15 січня, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, троє – отримали поранення", - сказав він, висловивши співчуття рідним та близьким воїна, який загинув за Україну.

"Противник застосовував міномети та гармати на Бахмутській трасі та у Новозванівці. По наших позиціях випущено понад 130 мін та снарядів. 3/4 цього смертоносного металу припало на Кримське, причому цей обстріл був надзвичайно потужним - він тривав лише 30 хвилин, таким чином з боку НЗФ стріляли щонайменше 1 120-мм мінометна та 1 152-мм артилерійська батарея", - розповів він про ситуацію на Луганському напрямку.

За словами Мотузяника, найбільше обстрілів вчора було, як і раніше, у Попаснянському районі. Також противник порушив режим тиші у Станиці Луганській та Лобачевому. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема половина – з важкого озброєння.

Речник МОУ повідомив, що на Донецькому напрямку, як і в минулі дні, бойові дії ведуться по всьому фронту, за винятком Донецького аеропорту. В Зайцевому та Авдіївці відбулася серія довготривалих перестрілок між силами АТО та противником.

"На Світлодарській дузі (як на передовій, так і в ближньому тилу), під Горлівкою, в Авдіївці та околицях ворог застосовував важке озброєння. На інших рубежах на ділянці фронту Луганське - Авдіївці також неспокійно. В м. Залізне Торецької міськради ворожий снаряд влучив у житловий район. В будинках пошкоджені вікна та електромережі. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 18 ворожих обстрілів, зокрема третина – з важкого озброєння", - зазначив він.

Мотузяник констатував, що на Маріупольському напрямку спокійних місць на фронті немає – бойовики порушують режим тиші і вдень, і вночі.

"Ввечері у Мар’їнці та сусідньому с. Славне зафіксовано кілька потужних мінометних обстрілів з боку НЗФ. Втім, як і раніше, основні бойові дії ведуться на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 30 ворожих обстрілів, зокрема 1/6 – з важкого озброєння", - уточнив речник МОУ з питань АТО.

Нагадаємо, 24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі.

Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також 23 грудня сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

Відзначимо, за минулу добу війська окупанта на Донбасі за минулу добу здійснили близько 60 обстрілів українських військ. Один боєць загинув, троє поранених.

Учора повідомлялося, що бойовики продовжили обстріли по усіх напрямах, один український військовий загинув, двоє отримали поранення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 649 | Додав: adminA | Теги: використання важкого озброєння, окупанти, Мотузяник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]