Чт, 2024-04-25, 16:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Окупанти ведуть бойові дії й запускають "дезу" в соцмережах. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

"Режим тиші" на Донбасі супроводжується обстрілами з боку російсько-терористичних військ, а також заходами щодо підвищення їхньої боєготовності та забезпечення матеріально-технічними засобами, необхідними для продовження бойових дій. Про це повідомляє група "Інформаційний опір".

У соціальних мережах та в інформаційному полі ведеться потужна дезінформаційна кампанія щодо маскування процесу накопичення ресурсів і підготовки російсько-терористичних військ до подальшого ведення бойових дій. Поширюються відомості про те, нібито "артилерію відводять", "кількість ополченців зменшується" і подібне. Насправді йде зворотний процес.

Зокрема, впродовж останніх днів на території, підконтрольній "ДНР", керівництво терористів розв'язувало проблему забезпечення бойовиків зимовим обмундируванням завдяки ресурсам, які прибули з Росії з "гуманітарним конвоєм" (найважче становище з готовністю до зими склалося в підрозділах терористів, які воюють на південь від Донецька - район Докучаєвська, Оленівки, Тельманового). Також йде накопичення та інших матеріально-технічних ресурсів - палива, боєприпасів, запчастин до бойової техніки. Протягом минулих вихідних (13-14.12.2014) зафіксовано прибуття з РФ щонайменше 2 колон з паливозаправниками (всього до 40 машин).

Суттєво посилені передові позиції російсько-терористичних військ у західному секторі. Обладнані і ретельно замасковані нові блокпости і приховані позиції для артилерії і бронетехніки. На флангові позиції Дебальцевського плацдарму підтягується підкріплення з виведених з Єнакієвого та Макіївки підрозділів бойовиків. З боку Алчевська в район Вергулівки підтягнулися свіжі сили (до 2 ротних тактичних груп) військовослужбовців армії РФ (зафіксовані переважно солдати-контрактники з частин і з'єднань Південного військового округу РФ).

В Антрациті зафіксовано створення складу артилерійських боєприпасів і запасних частин для засобів реактивної артилерії на території одного з промислових підприємств міста. Матеріально-технічні ресурси прибувають з території РФ. У місті терористи посилено шукають "фахівців з колісної техніки армійського зразка".

Протягом минулих вихідних у районі н.п. Григорівка (Тельманівський район) висунута вперед частина зведеної ротної тактичної групи однією з мотострілкових бригад РФ, посилена двома артбатареями, вела багатогодинний вогонь по українських передових позиціях. Також тривалі обстріли велися по позиціях українських військ у районі північніше н.п.Весела Гора (вогонь вівся з позицій бойовиків на схід від Луганська).

На вихідних через Успенку - Лисиче - Амвросіївку - Кутейникове пройшли прибулі з РФ артдивізіон і мотострілецька рота на БТР у супроводі автомобіля з позначеннями "ОБСЄ".

У Красному Лучі йде формування нового "батальйону" бойовиків. У складі створюваного підрозділу зафіксовано лише кількох представників місцевого населення, основна частина бойовиків - російські найманці, які прибули з РФ з "гуманітарним конвоєм" №9. Велика частина найманців - представники люмпенізованих верств населення.

Зафіксовано підтягування бронетехніки до н.п. Щастя - з ремонту на позиції переганяли 3 танки терористів.

"Командування ДНР" стурбоване випадками "масового мародерства" з боку "ополченців". Цьому питанню було присвячено закриту нараду, проведену керівництвом "ДНР". На нараді заявлено, що кількість затриманих і спійманих "на гарячому" бойовиків-мародерів за останній тиждень перевищила 100 осіб.

Користуючись затишшям, сили АТО тренуються і ловлять бандитів у звільнених містах

За минулу добу терористи 7 разів обстрілювали позиції сил АТО з використанням мінометів та стрілецької зброї.

Постріли лунали в районах населених пунктів Фрунзе, Чорнухине, Орлово-Іванівка, повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

У міжнародному аеропорті "Донецьк" бандити тричі відкривали вогонь по захисниках летовища з боку старого терміналу та православного монастиря.

Користуючись затишшям, сили АТО здійснюють контрдиверсійні заходи, проводять операції по боротьбі з бандитизмом на звільнених від окупантів територіях.

Також у підрозділах сил АТО перевіряються питання розміщення та забезпечення особового складу, наявність та стан озброєння, військової техніки.

Щоб підвищити рівень професійних навичок та постійної бойової готовності, особовий склад підрозділів Збройних Сил України здійснює практичні тренування.

Зокрема, в районі Маріуполя війська навчалися протидіяти висадці ворожого морського десанту та відпрацьовували питання інженерного обладнання місцевості.

Нагадаємо, два танки бойовиків "ДНР" у неділю, 14 грудня, підірвалися на своїй же міні під Маріуполем. Крім того, протягом доби бойовики чотири рази обстріляли зі стрілецької зброї і гранатометів населені пункти Фрунзе, Орлово-Іванівка, Чорнухине і аеропорт у Донецьку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: бойові дії, окупанти, дезу в соцмережах. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]