Пт, 2024-03-29, 06:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:42
Окупанти відпрацьовують морські десантні операції. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні АТО за минулу добу бойовики 75 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ: 24 рази на Донецькому, 25 - на Маріупольському і 26 - на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку на початку доби бойовики двічі застосували артилерійські установки по Новгородському.

"Із 120 мм мінометів ворог вів вогонь по позиціях у Верхньоторецькому та Пісках, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів бив по захисниках Авдіївки, Луганського, Зайцевого та Пісків, у Світлодарську теж застосував міномети калібру 82 мм, а у Майорську гранатомети та стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні.

У Луганському і Зайцевому сепаратисти задіяли бойові машини піхоти.

На Маріупольському напрямку бойовики також застосували важку зброю.

"Так по укріпленнях в Карасногорівці на початку доби противник випустив з артилерійських установок понад п’ять десятків снарядів калібру 122 мм, а Широкине вже ввечері накрив півсотнею снарядів калібру 152 мм, пізніше здійснивши тут ще біля восьми десятків пострілів з БМП", - відзначили в штабі

Водяне, Гнутове і Лебединське бойовики обстріляли з 120 мм мінометів.

Міномети калібру 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю терористи застосували по Широкиному. У Красногорівці, Талаківці і Тарамчуку вони били з мінометів.

У Мар'їнці, крім гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї, бандити застосували БМП. Також в Мар'їнці та Гнутовому стріляв снайпер.

На Луганщині з важкої артилерії калібру 152 мм бойовики обстрілювали Новозванівку і Новоолександрівку.

З артилерії калібру 122 мм сепаратисти били по українським укріпленням в Попасній.

"З мінометів, гранатометів та стрілецької зброї вогонь вівся у Новоолександрівці та Станиці Луганській, в районі Щастя та Жовтого супротивник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатомети та кулемети задіяв у Новозванівці, Кримському та Золотому", - повідомили в штабі.

Також в Жовтому активізувався снайпер бойовиків.

Бойовики відпрацьовують морські десантні операції на маріупольському напрямку

Бойовики на Донбасі відпрацьовують проведення морських десантних операцій на маріупольському напрямку.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибицький, передає "Радіо Свобода".

"За інформацією, якою володіє військова розвідка, зараз дуже активно відпрацьовується питання проведення наступальних операцій, при цьому, з допомогою російських підрозділів, відпрацьовується форсування водних перешкод, а на деяких напрямках – навіть проведення морських десантних операцій, це на маріупольському напрямку", - зазначив він.

За словами Скибицького, в минулий раз така підготовка відбувалася взимку 2016 року.

"Але заходи стали більш інтенсивними – реально відпрацьовується питання проведення контрнаступальних або наступальних операцій", - сказав він.

Нагадаємо за минулу добу один український військовий загинув, дев'ять отримали поранення і двоє були контужені в зоні проведення антитерористичної операції. У зоні АТО напередодні спостерігався черговий зростання бойової активності ворога. Все частіше противник застосовував міномети і артилерію, в тому числі обстрілюючи глибокий тил. За підрахунками Генштабу, бандформування випустили понад 690 мін і 250 артилерійських снарядів у бік сил АТО на всіх трьох напрямках.

Крім того, за даними розвідки, підрозділи з'єднань і частин, які завершили висунення до полігонів Південного військового округу ЗС РФ, в тому числі окупованого Криму, приступили до етапу злагодження, організації взаємодії, бойового та матеріально-технічного забезпечення в складі міжвидових угруповань військ на певних з навчання окремих операційних напрямках.

Відзначимо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група погодила безстрокове припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: окупанти, морські десантні операції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]