Чт, 2024-04-25, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Окупанти відводять танки і легку артилерію в районі Новоазовська
Інші останні Новини з регіонів України

 Президент Петро Порошенко заявив, що противник сьогодні почав відведення танків, легкої артилерії і мінометів на півдні Донецької області.

"Відсьогодні окупанти почали відведення танків, легкої артилерії і мінометів на півдні Донецької області, на ділянці Новоазовськ", - сказав голова держави в середу, 21 жовтня, в Івано-Франківську, спілкуючись з активістами міста, передає "Інтерфакс-Україна".

Порошенко наголосив, що цю інформацію йому повідомили українські представники, які працюють в координації з місією ОБСЄ.

"З відведення танків і артилерії починається повернення України на окуповані території, адже це можливо лише тоді, коли там буде мир, через політичні механізми, через економічні механізми, через відновлення доріг, інфраструктури, через гуманітарні механізми", - сказав президент.

За його словами, бойовики, як і раніше, не допускають гуманітарних вантажів під прапором ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста, а також українську гуманітарну допомогу на окуповані території, оскільки бояться "повернення України на ці території".

"Адже боротьба здійснюється не лише силою наших доблесних героїв і воїнів, але йде і боротьба за мир. І ми цю боротьбу виграємо тоді, коли ми покажемо нашу ефективність", - сказав президент.

Раніше сьогодні речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко зазначив, що найближчим часом планується відведення артилерійських систем та мінометів. "Україна розпочала відведення танків на Донецькому напрямку неподалік Артемівська (тепер Бахмут - ред.). Найближчим часом планується відвести артилерійські системи та міномети", - сказав він та зауважив, що процес відведення відбувається під контролем спостерігачів ОБСЄ.

Як повідомлялося, президент Порошенко 2 жовтня після зустрічі лідерів країн "нормандського формату" в Парижі заявив, що українська сторона із 3 жовтня почне відведення техніки та озброєння калібром до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

16 жовтня прес-центр АТО заявив, що українські військові завершили відведення мінометів калібром менше 100 мм у секторі "А" зони АТО на Донбасі, тобто в Луганській області.

Терористи заявили, що планують 21 жовтня розпочати відведення озброєння від лінії розмежування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: Новоазовськ, окупанти, легку артилерію, танки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]