Сб, 2024-04-20, 10:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
Окупанти збільшують кількість обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Починаючи з 18 години вечора, 9 листопада, терористи 33 рази відкривали провокаційний вогонь у бік наших позицій.

Про це у Facebook повідомляє прес-центр АТО.

Так, на Донецькому напрямку вони з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 11 разів обстрілювали Піски, 7 разів Опитне, 4 рази відкривали вогонь по Мар’їнці, тричі - по Авдіївці та тричі - по Красногорівці. Зі стрілецької зброї вели вогонь у бік Невельського і Кам’янки, а з озброєння БМП-2 та зенітних установок - по Верхньоторецькому.

За даними прес-центру, на Артемівському напрямку, всупереч Мінським домовленостям, російсько-терористичні найманці двічі відкривали вогонь з 120-мм мінометів по Попасній та Богуславському.

Крім цього, як зазначається, терористи з гранатометів чотири рази вели прицільний вогонь по наших військових у районі Новгородського та Мар’їнки, а на Маріупольському напрямку по Широкиному застосували не лише гранатомети та стрілецьку зброю, а й заборонені Мінськими домовленостями 82-мм міномети.

Після 01.05 у зоні проведення АТО було тихо.

Українська розвідка зафіксувала у Донецьку колону з 20 танків, ще 4 танки бойовики намагалися замаскувати поблизу своїх позицій в районі Мар’їїнки.

"В той час, як українські військові продовжують неухильно дотримуватися Мінських домовленостей, терористи в односторонньому порядку щодня їх порушують", - йдеться у повідомленні.

"В районі шахти Калініна, що у Донецьку, нашою розвідкою виявлено колону з 20 танків та 4 танки терористи невдало намагалися замаскувати поблизу своїх позицій в районі Мар’їнки", - інформує прес-центр штабу АТО.

Напередодні в штабі АТО заявили, що терористи активізувалися по всій лінії розмежування. Серед гарячих точок - Щастя, околиці Горлівки, Широкине і район ДАП.

Раніше повідомлялося, що група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати наші позиції поблизу Майорського. Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

Зазначимо також, що відомий художник Юрій Журавель повідомив, що протягом суботи, 7 листопада, в зоні АТО загинуло 15 українських вояків. Крім того, в суботу, 7 листопада, громадський активіст Олексій Гриценко у своєму Facebook повідомив, що терористи застосовують важке озброєння.

Як повідомляли раніше в Головному управлінні розвідки, ситуація в районі проведення АТО загострюється.

4 листопада секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни Збройні сили України припинять відведення озброєнь і військової техніки.

Бойовики регулярно обстрілюють Авдіївку і Опитне, продовжують перекидання бронетехніки на низці напрямків

На Донбасі триває ескалація конфлікту з боку російсько-терористичних військ. Протягом понеділка 09.11.2015 року обстріл з боку бойовиків фіксувалися практично на всіх ділянках і напрямках. Крім стрілецьких озброєнь, АГС-17 і СПГ-9, терористи активно застосовували нібито "відведене" озброєння - 82-мм і 120-мм міномети, а також бронетехніку (БМП і БТР). Про це повідомляє в Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

У районі н.п. Піски бойовики обстрілювали позиції сил АТО з великокаліберних кулеметів і ЗУ-23-2, активно використовується стрілецьке озброєння піхотними групами, що намагаються наблизитися до позицій українських військ (іноді з дистанції 200 метрів).

У районі н.п. Авдіївка, південніше та в районі н.п. Опитне позиції сил АТО обстрілюються з регулярною частотою (4-5 обстрілів на добу), вчора в зазначеному районі бойовики використовували озброєння 2-х од. БМП-2.

Також противник різко активізувався на північ від Авдіївки - між Новгородським та Новоселівкою, в районі Шумів і Майорського, де терористи тричі намагалися прорватися крізь передові позиції українських військ одночасно трьома піхотними групами, активно застосовували АГС-17 і 82-мм міномети.

У районі ДАП бойовики завдавали вогневих ударів з боку Спартака по Авдіївці і Опитному з 120-мм мінометів (двічі). Крім того, в цьому ж районі бойовики кілька разів застосовували озброєння БТР-80 (вогонь відкривався із заздалегідь обладнаних позицій).

Також бойовики обстрілювали позиції сил АТО в районі н.п. Дача, Зайцеве, Гольмівський, Гранітне, Новотроїцьке.

У районі н.п. Щастя з боку Веселої Гори наносилися удари з АГС-17. Відзначається активне переміщення груп бойовиків на передньому краї і на нейтральній смузі, з перетином р. Сіверський Донець.

Терористи посилили спроби інфільтрації крізь позиції сил АТО з одночасними обстрілами і мінуванням місцевості відразу на кількох ділянках. Також на кількох ділянках відзначаються спроби піхотних груп бойовиків (по 30-40 осіб за підтримки ББМ) під прикриттям вогню зі стрілецької зброї і озброєнь ББМ зблизитися з позиціями сил АТО. Відзначається поява нових піхотних груп бойовиків у районі Новотошківка - Кримське - Жолобок, Попасна.

Снайперські обстріли з боку терористів зафіксовані в районі н.п. Красногорівка, Мар'їнка, Зайцеве, Щастя.

З-під Горлівки йде перекидання особового складу і бронетехніки бойовиків: в район н.п. Шуми перекинуто 3 од. БМП-2, 3 од. БТР-80 і кілька вантажних автомобілів з особовим складом (до 5 од.); 4 танки перекинуто в район н.п. Гольмівський; 2 од. МТ-ЛБ та 2 од. БМП-2 - в район н.п. Зайцеве.

З південного напрямку в район Єнакієвого йде перекидання артилерії терористів. За добу перекинуто дві батареї 6-гарматного складу кожна (гаубиці Д-30 і Д-30А)

У Донецьку на додачу до раніше виявлених мережею групи "ІС" 6 танків бойовиків (див. вчорашнє зведення) в районі Спартака зафіксовано 4 БМП і 5 БТР і МТ-ЛБ, а також мінометний підрозділ (82-мм міномети).

У район Стаханова з боку Алчевська йде перекидання артилерійських боєприпасів (15-16 рейсів вантажного автотранспорту на добу).

У район н.п. Лутугине прибула нова бронегрупа бойовиків - 3 од. БМП-2 та 3 од. МТ-ЛБ.

У район Докучаєвська перекидаються бронетехніка та особовий склад бойовиків. За добу зафіксована перекидання "мотострілецького" підрозділу (на БТР-80) і 4-х вантажівок й 1-го автобуса з живою силою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: окупанти, кількість обстрілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]