Пт, 2024-04-19, 17:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
Окупанти зменшили кількість обстрілів сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Наприкінці вчорашньої доби, з 19 години і до опівночі, незаконні збройні формування суттєво зменшили провокативні обстріли позицій сил АТО.

Про це сьогодні зранку, 29 серпня 2015 року, повідомляє прес-центр АТО.

"Проте, окремі випадки порушення мирних домовленостей із використанням озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів, все ж були. О 19.10 поблизу Донецька, зі сторони Спартака, по нашому опорному пункту в Авдіївці бойовики вели вогонь з танку, мінометів калібрів 120 і 82 міліметри, гранатометів та стрілецької зброї", - повідомляє прес-центр.

На артемівському напрямку, близько 19 години, бойовики зі 120-міліметрових мінометів обстріляли українські підрозділи в районі селища Санжарівка. А поблизу Маріуполя, о 21.20, до 10 осіб диверсійно-розвідувальної групи, за підтримки БМП та стрілецької зброї намагалися обійти позиції АТО в Богданівці.

Загалом, за минулу добу бойовики 74 рази порушили режим припинення вогню. З них 18 випадків використання зброї зафіксовано саме з 19 години і до кінця доби.

29 серпня, з опівночі і до 6 ранку бойовики 4 рази порушили перемир'я. Зі стрілецької зброї вони обстріляли українські опорні пункти в районі Щастя, шахти Бутовка та двічі в Опитному.

Нагадаємо, що на брифінгу у п'ятницю, 28 серпня, очільник Служби безпеки України Василь Грицак розкрив детальну схему того, яким саме чином російські генерал керують терористичними військами в окремих районах Донецької й Луганської областей.

За його словами, українські спецслужби та розвідка вcтановили, що російсько-терористичні війська розділені на два армійських корпуси: 1 АК під Донецьком, 2 АК – під Луганськом.

Керує діяльністю цих корпусів Генштаб ЗС РФ (генерал Валерій Герасимов) через штаб Південного військового округу (генерал-полковник Олександр Галкін) та 12 командування резерву цього ВО (генерал-полковник Андрій Сердюков).

Координацію дій цих двох корпусів здійснює заступник командувача Сухопутних військ ЗС РФ генерал-полковник Олександр Ленцов.

Окрім того, ще, як мінімум, 8 генералів були залучені у військові дії на Донбасі.

За словами Грицака, "російські генерали використовують прізвиська, здають документи і діють під вигаданими іменами".

Також на брифінгу оприлюднили детальну схему організації армії бойовиків та її чисельність.

 

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: окупанти, кількість обстрілів сил АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]