Пт, 2024-04-19, 05:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:20
Окупантів витісняють з промзони Авдіївки. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом останньої доби ситуація на лінії фронту знову загострилася. Внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, шістьох - було поранено. Зокрема, четверо військовослужбовців отримали поранення внаслідок обстрілів під Авдіївкою, ще двоє - внаслідок підриву вантажівки на фугасі під Новгородським. Про це поінформував сьогодні, 10 квітня 2016 року, на щоденному брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"За минулу добу противник здійснив 91 обстріл наших позицій (кожен третій - з важкого озброєння: мінометів, танка, БМП). Активно стріляють ворожі снайпери", - цитується Мотузяник на порталі Інформаційно-аналітичного центру РНБО України.

На Луганському напрямку, за його словами, противник двічі порушив режим тиші: під Щастям та Трьохізбенкою.

Епіцентром бойових дій на Донецькому напрямку залишається промзона Авдіївки, де ворожі обстріли тривають безперервно. Російська гібридна армія зосередила серйозні сили у Ясинуватій, Мінеральному та Яковлівці і безуспішно намагається посунути лінію фронту на захід. Також провокації відбулися у Зайцевому. Зокрема, декілька разів стріляли снайпери росіян та їхніх найманців. Окрім цього, у частині Зайцевого, що контролюється силами АТО, під обстріл терористів потрапив патруль місії ОБСЄ.

Поблизу селища Луганське на Світлодарській дузі бойовики здійснили обстріл український позицій з БМП й танка. Неспокійно і в Донецькому аеропорту.

Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 54 обстріли позицій українських військових.

Щодо Маріупольського напрямку, то противник порушує режим тиші по всьому фронту, проте найбільше обстрілів відбулося в Мар'їнці та Широкиному. У Мар'їнці поранено цивільну особу. Противник активно застосовує міномети, які зосереджені у Докучаєвську, Комінтерновому й Саханці. Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 35 обстрілів (майже всі – у другій половині дня).

Нагадаємо, з кінця березня бої за промзону Авдіївки точаться фактично в цілодобовому режимі. Про те, що артобстріли під Авдіївкою переросли у важкі бої штаб АТО вперше повідомив 23 березня. "Після потужної артпідготовки ворог пішов у атаку, яка тривала близько трьох годин. Наші воїни організовано зустріли вогнем окупантів і успішно відбили їхні спроби просунутися вперед", - заявив того дня полковник Андрій Лисенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: окупанти, промзона Авдіївки, витіснення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]