Ср, 2024-04-24, 01:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:22
Олена Танасевич очолила Антикорупційний суд: що про неї відомо
Інші останні Офіційні новини

Антикорупційний суд очолила Олена Танасевич: що про неї відомо

Головою антикорупційного суду стала Олена Танасевич. Розповідаємо, що відомо про неї.

Суддя з Харкова, яка набрала найбільшу кількість балів на конкурсі

Олена Танасевич не повідомляє свою дату народження - в її деклараціях і анкетах зазначено, що це конфіденційна інформація. За даними BBC Україна, їй 37 років.

Закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди, ставши фахівцем з правознавства з правом викладати правові дисципліни, а потім - магістерську програму в Національному університеті Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого. За даними Судово-юридичної газети у жовтні 2018 року стала кандидатом юридичних наук.

З 2004 по 2010 рік працювала юристом у декількох фірмах, в тому числі на підприємстві її чоловіка Енергетична альтернатива.

У серпні 2010 року стала помічницею голови Апеляційного суду Харківської області, у 2012 році - помічницею судді того ж суду.

З червня 2012 року працювала суддею Печенізького районного суду Харківської області. З березня 2013 року по березень 2015 року була заступницею голови цього суду. Була суддею цього суду до того, як виграла конкурс на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Рідна сестра - Ольга Малахова - з лютого 2012 по травень 2015 року працювала помічницею судді Господарського суду Харківської області, з травня 2015 року по вересень 2016 року - помічницею голови цього ж суду, з 6 по 15 вересня 2016 року - заступницею начальника організаційного аналітичного відділу цього суду. Зараз працює у виконавчій службі області.

Чоловік Михайло Танасевич - підприємець. Згідно з декларацією судді за 2018 рік, в їхній спільній власності - квартира в Харкові площею 56,7 квадратних метра, 14 земельних ділянок в Запорізькій області площею 20 тисяч квадратних метрів кожна, дві земельні ділянки в Харкові площею 1200 і 1000 квадратних метрів. Крім того, Михайло Танасевич має право користування трьома земельними ділянками в Запорізькій області площею 20 тисяч квадратних метрів кожна, ділянкою в Запорізькій області площею 40 тисяч квадратних метрів, двома ділянками в Харківській області площею 20 тисяч квадратних метрів кожна, ділянкою в Харківській області площею 80 тисяч квадратних метрів і ділянкою в Харківській області площею 40 тисяч квадратних метрів.

Олені Танасевич належить автомобіль Peugeot 107 2012 року випуску, її чоловікові - автомобіль Daewoo Sens 2005 року випуску, у спільній власності у них є ще один автомобіль - Ssangyong Actyon 2006 року випуску.

Михайлу Танасевичу належить 50% ТОВ Енергетична альтернатива, 100% ТОВ Серафим Солар Україна, 50% ТОВ Євро Енерджі.

Під час конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич набрала найбільшу кількість балів - 792.

За даними Чесно результат її анонімного письмового тестування - 82,5 бала, практичного завдання - 59,5 бала, загальний результат іспиту - 142 бали.

Під час співбесіди з Вищою кваліфікаційною комісією суддів у лютому 2019 року Танасевич, коментуючи земельні ділянки свого чоловіка в Запорізькій області, розповіла, що, на його думку, найкраще інвестувати в землю. За її словами, її чоловік знайшов недорогі земельні ділянки, придбав їх з метою подальшої бізнес-діяльності і тепер викорчовує на них старий черешневий сад. На той момент йшлося про шість земельних ділянок у Запорізькій області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: Олена Танасевич, антикорупційний суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]