Сб, 2024-04-20, 15:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:11
Олігархи нібито вже прокралися до газової плитки кожного українця
Інші останні Політичні новини

Об'єднана опозиція вимагає від Генпрокуратури розслідувати "корупційні схеми" щодо газорозподільних мереж. Про це заявив на брифінгу в середу один з лідерів опозиції Олександр Турчинов.

Він нагадав, що 20 серпня постановою уряду газорозподільні мережі було передано облгазам на праві господарського відання.

"Стратегічний майновий комплекс передано бізнесменам з оточення Януковича безкоштовно. Подарунок коштує 45 мільярдів гривень. Це подарунок Фірташу та іншим спонсорам Партії регіонів і адміністрації президента. Очевидно, до Дня Незалежності", - сказав Турчинов, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Це означає, що всі, у кого вдома є газ, будуть платити за те, що вони включають і вимикають газову плитку або колонку безпосередньо компаніям, афільованим з Фірташем і іншими бізнесменами Партії регіонів. Тобто вони вже дісталися до кожного будинку", - зазначив він.

Разом з тим Турчинов констатував, що Генпрокуратура навряд чи порушить кримінальну справу за цими фактами, оскільки вона є "складовою команди Януковича". Крім того, за його словами, опозиція зажадала розслідування і зупинки відповідної постанови уряду в Антимонопольному комітеті.

Також опозиція підготувала законопроект про порядок постачання газу населенню України, яким чітко визначається, що всі газорозподільні мережі повинні знаходитися в державній власності, а газ українського видобутку повинен поставлятися населенню по собівартості.

"Це ще одна відповідь на цю масштабну корупційну схему", - зазначив Турчинов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 993 | Додав: admin | Теги: олігархи, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]