Чт, 2024-04-25, 21:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Олланд продовжить справу Саркозі: рятуватиме ЄС разом з Меркель
Інші останні Новини Європейського Союзу

На першій спільній прес-конференції, яка відбулася у вівторок у Берліні, французький президент Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель відповідали на запитання про відносини двох країн, про бюджетний пакт ЄС, долю Греції та про мову, якою вони спілкуються, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Франко-німецькі відносини є константою політики президента Французької Республіки", - сказав Франсуа Олланд, відповідаючи на запитання журналістів у Берліні.

Французький президент зазначив, що він бажає збалансованих відносин між Парижем і Берліном, які "поважають інші країни Європейського Союзу і європейські інститути".

Франсуа Олланд вітав прийом, який йому учинили. "Незважаючи на наші розбіжності, я хочу продемонструвати довіру, послідовність і спадкоємність історії", - сказав французький президент, додавши, що "ця зустріч показує, що Франція і Німеччина хочуть працювати разом".

Ангела Меркель, зі свого боку, запевнила, що не боїться наявних розбіжностей. "Всі бачать між нами більше розбіжностей, ніж існує насправді", - сказала канцлер, наполягаючи на тому, що між нею і французьким президентом більше спільного, ніж розбіжностей.

Говорячи про бюджетний пакт ЄС, Олланд нагадав, що він виступав за його перегляд у ході виборчої кампанії - щоб долучити до нього заходи з підтримки економічного зростання.

Він сказав, що конкретні кроки залежатимуть від результатів обговорень цієї теми. "Все, що може сприяти економічному зростанню, повинно бути викладено на стіл усіма сторонами", - сказав французький президент, перерахувавши як інструменти спільні єврооблігації і використання європейських структурних фондів.

"Тоді ми зможемо робити висновки про необхідні юридичні інструменти", - додав він. Олланд дав зрозуміти, що як варіант готовий розглянути окремий документ з економічного росту.

І Ангела Меркель, і Франсуа Олланд запевнили, що вони хотіли б, щоб Греція залишилася в зоні Євро, але "в Греції було прийнято рішення організувати нові вибори, і ми повинні поважати це рішення", уточнила канцлер Німеччини.

Олланд підтвердив, що він, як і Меркель, бажає, щоб Греція залишалася в зоні євро. Він також зазначив, що вони запропонують грекам заходи, які мають сприяти її економічному зростанню, щоб країна змогла утриматися в зоні євро.

На запитання журналістів про мову, якою спілкувалися між собою Франсуа Олланд і Ангела Маркель, французький президент відповів, що, навіть говорячи французькою, він може бути зрозумілий німецькому канцлеру, також як Ангела Меркель зрозуміє французького президента і його рідною мовою.

Вчора Олланд офіційно вступив на посаду президента Франції. Урочиста церемонія, на яку були запрошені близько 400 осіб, відбулася в Єлисейському палаці. Ніколя Саркозі зустрів наступника на сходах палацу, після чого в приватній обстановці передав йому "ядерні коди", а також посвятив в інші державні таємниці.

Після цього канцлер Ордена Почесного легіону вручив новому президентові великий ланцюг цього ордена - символ верховної влади.

Соціаліст став 24-м президентом Французької Республіки і 7-м президентом П'ятої республіки. Новий президент вже активно приступив до виконання своїх обов'язків: провів зустріч з головою Європейської ради Германом Ван Ромпеєм, а також призначив нового прем'єр-міністра - ним став соціаліст Жан-Марк Ейро.

Візит до Берліна був першим візитом Олланда на посаді президента Франції. Після Берліна він попрямує в США, де має зустрітися з Бараком Обамою в Білому домі у п'ятницю перед самітом G8 і НАТО.

Варто також зазначити, що літак президента Франції Франсуа Олланда, яким він летів до Берліна, був змушений повернутися в Париж після того, як в нього потрапила блискавка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1151 | Додав: adminA | Теги: Олланд продовжить справу Саркозі: р | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]