Пт, 2024-04-19, 13:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:22
Омелян розкрив нові деталі припинення транспортного сполучення з РФ - повна дезінтеграція з Росією
Інші останні Економічні новини

Повна дезінтеграція з Росією: Омелян розкрив нові деталі припинення транспортного сполучення з РФ

Дестабілізацію українських позицій у Чорному морі може зупинити тільки потужна відповідь українського уряду — скасування транспортного сполучення з Росією.

Про це "Прямому" повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Росіяни перейшли до фактично дестабілізації наших двох портів і регіону, який розміщений на Азовському морі. Ми бачимо, що такі дії можуть продовжитись в Чорному морі. Тобто Росію може зупинити тільки відповідь і достатньо потужна. Ці пропозиції ми підготували, скерували на Кабінет Міністрів України і сподіваємось, що вони стануть предметом розгляду комплексно, бо це не лише ініціатива Міністерства інфраструктури, але й ряду інших відомств. Реакція повинна і має бути", - зазначив Омелян.

На питання щодо строків схвалення рішення Кабміном Володимир Омелян відповів, що очікує якнайшвидшого розгляду наданих пунктів. Втім, він відмовився відповідати на запитання, про що саме йдеться у пропозиціях Мінінфраструктури до уряду щодо припинення транспортного сполучення з Україною.

"Оскільки ми не бачимо нічого, окрім ескалації конфлікту і ми не бачимо нічого окрім того що дії Російської Федерації неправомірні збільшуються, тому рішення, мені здається, логічно, щоб було схвалене якнайшвидше. Дуже цікаво спостерігати за реакцією російських очільників. Видно, що ті ініціативи, які були висловлені українською стороною російську сторону дуже дратують. Це є предметом обговорень, як публічно так і непублічно. Видно, що вони важко переживають як Томос, так само і перспективу, що Росію і Україну нічого не буде об'єднувати, включаючи транспорт. Тому, вважаю, що ми діємо в правильному напрямку. Україна інтегрується до Європейського Союзу і до країн НАТО. Нам немає, що робити під Москвою і ці часи чотирьохсотлітньої окупації в минулому", - наголосив міністр інфраструктури України.

"Я був би дуже щасливий, щоб ці позиції, які ми запропонували були схвалені. Вони є правильними з точки зору логіки розвитку держави, і ми бачимо, що обірвання зв'язків з Російською Федерацією, як країнам Балтії, так і східноєвропейським державам тільки пішло на користь. Росіяни втратили можливість маніпулювати громадською свідомістю, втратили можливість потужно впливати на політичну еліту цих країн. І цим шляхом повної незалежності, повної дезінтеграції з Росією повинна йти й Україна”, - додав Омелян.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: РФ, Омелян розкрив нові деталі припинен, Росія, дезінтеграція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]