Ср, 2024-04-24, 16:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
ООН прийняла ще п'ять резолюцій щодо Палестини
Інші останні Новини світу
У п'ятницю, 30 листопада, Генасамблея ООН прийняла відразу п'ять резолюцій з палестинського питання. Документи не мають обов'язкової сили і затверджуються щорічно.

Як зазначили в організації, прийняттям даних резолюцій ООН хоче допомогти і всіляко сприяти самовизначенню палестинського народу, передає http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21.

Резолюція під назвою "Мирне врегулювання питання про Палестину" рекомендує "оперативно скликати" в Москві міжнародну конференцію з Близького Сходу "для просування і прискорення відновлення мирного процесу".

Проведення форуму, наголошується в документі, передбачено резолюцією 1850 Ради Безпеки і заявою "четвірки" міжнародних посередників від 23 вересня 2011 року.

В іншому документі від Ізраїлю вимагається припинити приймати всі незаконні і односторонні заходи, спрямовані на те, щоб "нав'язати Священному місту Єрусалиму свої закони, юрисдикцію і адміністрацію". Генасамблея зауважила, що "всеосяжне, справедливе і довгострокове вирішення питання про Єрусалим повинне враховувати законні заклопотаності як палестинської, так і ізраїльської сторони".

Ще три резолюції стосуються внутрішніх процедур організації, спрямованих на підтримку близькосхідного врегулювання. Одна з них рекомендує Департаменту громадської інформації ООН допомогти ЗМІ у висвітленні тем, пов'язаних з палестинським питанням, з метою "заохочення діалогу між народами і сприяння миру і взаєморозумінню в регіоні".

Департаменту, зокрема, пропонується "заохочувати напрямок місії журналістів щодо встановлення фактів на окуповану палестинську територію, включаючи Східний Єрусалим, і в Ізраїль".

Додамо, що всі резолюції були прийняті простою більшістю голосів. Кількість країн, які висловилися проти прийняття кожного з документів, не перевищила семи. У них, за традицією, увійшли США, Ізраїль та Канада.

Зазначимо, що раніше Палестина отримала статус держави-спостерігача. Представник уряду Ізраїлю заявив, що рішення ООН про присвоєння Палестині статусу держави-спостерігача лише ускладнить переговорний процес між палестинцями та Ізраїлем.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: ООН, п'ять резолюцій, Палестини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]