Пт, 2024-04-19, 16:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
Оперу про Махатму Ганді на санскриті поставить єкатеринбурзький театр
Інші останні Культурні новини
Єкатеринбурзький театр опери та балету в сезоні 2014/2015 поставить оперу Філіпа Гласса "Сатьяграха" про індійського філософа, ідеолога боротьби за незалежність Індії Махатму Ганді, повідомляє "Новий регіон", передає Lenta.ru.

Прем'єра опери відкриє новий сезон, перші покази вистави призначені на 16-18 вересня 2014 року.

Постановкою опери французького мінімаліста займеться американський режисер і художник-постановник Тадеуш Штрассбергер, також відповідальний за сценічне оформлення спектаклю. Відомо, що в Єкатеринбурзі буде представлена ​​оригінальна постановка - у новій режисурі і з новою сценографією.

За диригентський пульт встане Олівер Донаньї, який раніше вже грав музику Гласса. З одним із найбільших композиторів кінця XX століття його пов'язує давня дружба.

"Сатьяграха" ("завзятість в істині", санскрит), що розповідає про духовне зростання Ганді, була створена в 1979 році для Нідерландської опери і вперше представлена ​​в 1980-му році. У назві опери використовується термін, що позначає тактику ненасильницької боротьби проти несправедливості, використовувану Ганді в його філософської концепції. Твір входить до трилогії Гласса "Портрет", присвяченої великим людям, що змінили світ; вона об'єднує також опери про Альберта Ейнштейна і фараона Ехнатона. Опера в трьох діях з текстом із "Бхагавад-гіти", давньоіндійської літературної пам'ятки, виконується на санскриті.

За ці роки вона також була поставлена ​​в Нью-Йорку та Штутгарті Остання постановка, тепло прийнята публікою і критиками, була копродукцією Англійської національної опери і Метрополітен-опери, поставленої в 2007 році. У 2010 і 2011 роках театри її відновили.

Раніше повідомлялось, що до 80-х роковин Голодомору в Україні відбудеться прем'єра американської опери "Голодомор. Червона Земля" американського композитора українського походження Вірко Балея. Оперу вперше поставлять в Україні на сцені Національної опери 21 листопада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: єкатеринбурзький театр, оперу, санскриті, Махатму Ганді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]