Чт, 2024-03-28, 13:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Опозиція через "справу Власенка" готується до спільної оборони
Інші останні Політичні новини
Позбавлення народного депутата Сергія Власенка мандата — це продовження владою політичних репресій. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив позафракційний народний депутат Олесь Доній.

"Цілком очевидно, що політичні репресії від режиму продовжуються, про що я попереджав ще під час боротьби із кнопкодавством, тобто, що влада у відповідь посилить вплив на опозицію для того, аби залякувати, аби висмикувати із опозиційних лав багнети для страхування своєї більшості. Ми бачимо, що цей прогноз справджується, тиск посилюється", - висловив думку політик.

Окрім того, він зауважив, "це не останній, на кого із депутатів буде чинитись тиск з боку влади, і, відповідно, опозиційним силам слід усвідомити і стати не просто на захист одного депутата, а створити спільну оборону для своїх політичних сил".

"Очевидно, що нинішня влада для збереження свого статусу буде готова до будь-яких засобів, і не лише судових. Тобто, вони готові чинити тиск на будь-кого із опозиції, тож приклад Власенка розглядаю як безпринципну діяльність влади, яка має подвійні стандарти", - підкреслив політик. "Вона використовує всі можливості судової системи, фактично, не для наведення справедливості, а для залякування", - додав позафракційний народний депутат.

Також він зауважив, що "рішення ВАСУ щодо Власенка інше в резулятивній частині, аніж по Добровському та Балозі. Тут міститься одразу припинення депутатського мандата. Відповідно, зараз питання, чи заблокує де-факто картку Власенка і унеможливить його діяльність як депутата, чи буде чинити саботаж щодо цього рішення".

"Ударівець": позбавлення Власенка депутатського мандата поставить хрест на євроінтеграції України

В свою чергу, народний депутат від УДАРу Павло Розенко вважає, що рішення Вищого адміністративного суду про позбавлення Власенка депутатського мандата поставить хрест на перспективі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це депутат заявив в ефірі "5 каналу".

За словами "ударівця", ще тиждень тому під час саміту Європейський Союз дав Україні позитивні сигнали щодо безвізового режиму в майбутньому, зони вільної економічної торгівлі та щодо Угоди про асоціацію.

"Не проходить і тижня – з боку України "плювок" публічний у бік ЄС, і це ставить хрест на нашій європейській інтеграції", - додав Розенко. Депутат переконаний, що нинішня влада робить все, аби затягнути Україну до Митного Союзу.

Крім того, додав він, подібними процесами влада робить все можливе, щоб відволікти увагу українців від соціально-економічних проблем. Павло Розенко нагадав, що лідер УДАРу Віталій Кличко вчора оприлюднив свого листа, в якому вимагає, аби президент України Віктор Янукович прийшов до парламенту. "Він має прийти в парламент, подивитися в очі народним депутатам і розказати, навіщо він знищує парламентаризм в Україні", - наголосив "ударівець".

Калетник: якщо робота Ради не продовжиться, це покаже деструктивні настрої опозиції

Верховна Рада України повинна продовжити свою активну роботу незалежно від рішення Вищого адміністративного суду (ВАСУ) щодо мандата народного депутата Сергія Власенка. Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA заявив перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калетник.

За його словами, всілякі дискусії щодо заяв ВАСУ виходять за рамки компетенції парламенту, і законодавчий орган зобов’язаний функціонувати у межах власного регламенту.

"Якщо ж робота Ради не поновиться, це вкотре покаже деструктивні настрої опозиції", – сказав Калетник.

Нагадаємо, 6 березня ВАСУ достроково позбавив Сергія Власенка депутатського мандата.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: справа Власенка, спільна оборона, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]