Ср, 2024-04-24, 14:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
Опозиція через ухвалу КС заблокує Раду, а восени планує повстання
Інші останні Політичні новини
Народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський прогнозує на осінь соціальний вибух в Україні, зокрема, через ситуацію з призначенням виборів у Києві на 2015 рік. Як заявив він у коментарі LB.ua, опозиція не має наміру спокійно чекати 2015 року.

"У жодному разі чекати ми не будемо. У нашій антиправовій державі я вже з нічого не дивуюся, тому рішення Конституційного суду мене не здивувало, я його передбачав. Це час, який вони вигравали, начебто вивчаючи ситуацію, Конституцію, щоб зшити рішення. Розуміючи, що рішення антиконституційне, вони шукали обтічних фраз, щоб видати цей документ", - переконаний політик.

При цьому Яворівський наголосив, що КС не призначив вибори, а лише рекомендував їх провести в 2015 році.

"Фактично, він же не має права призначати вибори. Він тільки роз`яснив, що вибори повинні проходити одночасно. Але він ці вибори у 2015 році не призначив, і ніхто, окрім Верховної Ради, цього зробити не може. Чи зробить вона це, побачимо - гадаю, що є совість і у нардепів від Партії регіонів", - сподівається опозиціонер.

Яворівський нагадав, що 30 травня депутати від "Батьківщини" подали до ВР "постанови на всі випадки життя".

Відповідаючи на запитання про те, чи зможе пройти в парламенті законопроект, поданий опозицією, враховуючи, що Рада вже скоро піде у відпустку, Яворівський зазначив: "Зараз кидати чепчики було б нерозважливо. Йде літо, 12 липня починаються вже парламентські канікули, тому сказати, що буде щось влітку, дуже складно. Але буде 24 серпня, буде акція опозиції, а вони набирають розмаху. І якщо тоді ще дехто буде зайнятий іншими справами, то, думаю, що восени обов`язково буде соціальний вибух в Україні. І насамперед це повинні зробити кияни, щоб довести, що ми тут не транзитом, а це наша земля, наше місто, і ми маємо право на свою владу".

Нагадаємо, 30 травня Конституційний суд України визначив датою проведення всіх чергових виборів депутатів і голів місцевих рад, зокрема Київської міської ради і мера Києва, в останню неділю жовтня 2015 року. Після цього у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №2175а, ініційований народними депутатами від "Батьківщини", яким пропонується призначити вибори мера Києва і депутатів Київради на 27 жовтня 2013 року. Незгодна з "виборним" рішенням КС опозиція вже готова блокувати Раду

Опозиція має намір блокувати парламент через незгоду із рішенням Конституційного суду по виборах у Києві. Про це в ефірі радіо "Ера" 31 травня заявив представник фракції ВО "Батьківщина" Олександр Чорноволенко.

"Опозиція стоїть перед питанням блокування трибуни через рішення КС", - сказав Чорноволенко.

На його думку, саме Верховна Рада винна у тому, що не були призначені вибори. "Винні не київська міська рада і не Конституційний суд на який тиснули. Винна Верховна Рада, яка не призначала вибори ще рік назад, яка не розглянула відповідні законопроекти", - пояснив депутат.

Також він зазначив, що саме через це пікетувати КМДА немає сенсу. "Нас хочуть перевести на те, щоб кияни не боролися з Київрадою, це неправильно, боротися треба з Верховної Радою", - додав Чорноволенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: восени, опозиція, повстання, ухвала КС, заблокує Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]