Чт, 2024-04-25, 22:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
Опозиція хизується, що протестами налякала Януковича
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Нинішня влада на чолі з Партією регіонів у жодному разі не допустить проведення виборів у Києві, оскільки "регіонали" вже переконалися на прикладі парламентських виборів, як кияни ненавидять чинного президента Віктора Януковича. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Віталій Ярема, пише Gazeta.ua.

Ярема, зокрема, заявив, що Януковича налякали результати парламентських виборів у Києві.

"Проблема суспільства в тому, що влада працює "по поняттях". І тому вона сьогодні в жодному разі не допустить виборів у Києві", – пояснив парламентар.

"Вони розуміють, що кияни ненавидять Януковича та його команду й не можуть терпіти, коли перекривають рух. Кияни категорично проти цього. І це показали вибори 2012 року", - наголосив політик.

Він нагадав, що у всіх мажоритарних округах Києва на останніх парламентських виборах перемогли висуванці від опозиційних політичних сил.

"Сьогодні всі депутати-мажоритарники в столиці – від опозиції. Звичайно, це налякало Януковича", - констатував Ярема.

Міщенко про київські вибори: За таке голосування в минулій Раді була б політикам "обструкція на фракції"

Позафракційний депутат Сергій Міщенко переконаний, що опозиція добре спрацювала 2 квітня, провівши акцію, заблокувавши Раду у відповідь на голосування щодо київських виборів. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

Міщенко наголосив, що опозиція зробила все, що змогла.

"Вони вивели людей, хоча це треба було зробити ще два тижні тому, - наголосив він. – Опозиція спрацювала на сто відсотків, ну на 99,9, але вони зробили все можливе, вивівши тисячі людей. Десять тисяч людей вийшло, а також вони трибуну заблокували. І якщо вони достоять до кінця, і будуть вибори в місті Києві, то це буде перемога, як із персональним голосуванням".

Водночас він зауважив, що в парламенті минулого скликання була більш серйозна підготовка до голосування, надто щодо суспільно важливих питань.

"У минулій Раді носили папірець, відмічали кожного, хто буде, і обдзвонювали їх. Тобто готувалися до ключових питань дуже ретельно, і не дай Бог, ти не прийдеш на це питання, то це буде тобі обструкція на фракції", - підкреслив політик.

Нагадаємо, 2 квітня парламент провалив голосування за постанову, яка була проголосована в першому читанні 21 березня, про призначення мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів.

29 березня КС відкрив провадження у справі про вибори в Києві.

Як раніше повідомлялося, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. Відтоді точаться дискусії про вибори нового мера. Активну позицію тут займає партія "УДАР". У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 року виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Політолог переконаний, що Київ стане раною для насипання солі

Фактично Київ стане інструментом боротьби політиків, бо кожна із політичних сил намагатиметься використати його в своїх цілях. Про це заявив політолог Володимир Цибулько.

"До виборів в Києві не готова жодна з політичних сил. В опозиції все ж таки очікують, хто ж таки отримає контрольний пакет, тобто формалізує своє лідерство в опозиції через довіру громадян", - висловив думку політолог.

"Швидше за все, інтерес опозиції полягатиме в тому, аби максимально структуруватися всередині себе, а на це потрібен час. Владі потрібен час, аби сформувати певні правила гри", - додав він.

Водночас він наголосив на необхідності внесення змін до Виборчого кодексу: "Кожна з політичних сил готувалася до виборів в Києві, але не внесла жодних поправок до законодавства. Опозиція мала свої пропозиції, але це не стало основою стратегії боротьби за Київ".

Зокрема, говорячи про подальші кроки, він наголосив, що "Київ стане раною для насипання солі, і для кожного з політичних таборів київська ситуація буде підставою для того, щоб звинуватити опонента. Що дуже зручно. Фактично Київ стане інструментом боротьби".

Цибулько вбачає помилку опозиції у тому, що вона грає за сценарієм влади.

"Принциповою помилкою опозиції є те, що опозиція грає за правилами і сценарієм влади. Все, що хоче отримати влада, опозиція грає другим номером. Певною мірою лідери опозиції думають, що час працює на них і час з'їсть режим. Але я вважаю, що коли влада буде креативнішою, ніж опозиція, то таке протистояння буде нагадувати, наприклад, більшовицьку Росію, коли частина опитаних білогвардійців казали: "Цей режим швидко впаде". Але він протримався сімдесят років. Березовський, який зробив Путіна "царем всієї Русі", теж казав: "Ще рік-другий". Але Путіну цього не загрожує. По суті, опозиція своєю неталановитістю і своєю заїздженістю не забезпечує добре життя такій владі", - сказав він.

За його словами, "Батьківщина" не є трендом, який зростає.

"Основним викликом для опозиції є те, що "Батьківщина" не є зростаючим трендом. "Свобода" до певної міри консервується, незрозуміла поведінка Кличка пояснюється зростаючим трендом. Тобто, Кличко – та фігура, яка може підбирати голоси "регіоналів" на сході. І це є єдиний із опозиціонерів, який може справді просунутись на схід впевнено і результативно", - додав Цибулько.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: янукович, опозиція, протести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]