Пт, 2024-04-19, 00:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
Опозиція хоче змусити Раду дотримуватися резолюції Європарламенту
Інші останні Політичні новини

Фракції "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС наполягатимуть на тому, аби вже 6 грудня Верховна Рада України розглянула законопроекти щодо приведення чинного законодавства у відповідність з резолюцією Європарламенту, як передає прес-служба "БЮТ-Батьківщина" про це сказав заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

За його словами, йдеться про три законопроекти, які має розглянути Верховна Рада, і основна їхня частина стосується декриміналізації 365 та 364 статей Кримінального кодексу України.

"У Європейському парламенті є чітка позиція, яка вимагає, аби судовий процес, який відбувається по доношенный до Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, проходив у відповідності зі стандартами справедливості, неупередженості, прозорості та незалежності", - сказав Томенко.

Він нагадав, що на засідання Апеляційного суду Києва у справі Тимошенко не були допущені журналісти, що є порушенням пункту 6 резолюції Європарламенту.

"Наш підхід такий - взяти до уваги резолюцію Європейського парламенту і привести у відповідність і законодавство України, і відповідні дії правоохоронних органів до рішення Європейського парламенту", - сказав Томенко.

Віце-спікер також розкритикував дії керівництва Генеральної прокуратури щодо святкування 1 грудня Дня прокуратури.

"Українська влада 1 грудня провела засідання Апеляційного суду з порушенням вимог Європарламенту, а ввечері наші прокурори запросили московського авторитета та вирішували, "амністію" їм співати чи "братва, не стреляйте друг в друга", - додав віце-спікер.

Нагадаємо, що 15 листопада Верховна Рада України відмовилася декриміналізувати статтю Кримінального кодексу, за якою на початку жовтня до семи років позбавлення волі була засуджена Тимошенко, що мало забезпечити її звільнення та парафування Договору про асоціацію між Україною та ЄС на грудневому саміті.

1 грудня Європейський парламент прийнятою резолюцією закликав українську владу забезпечити реалізацію прав екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко та інших опозиційних лідерів брати участь у політичному процесі, зокрема і в майбутніх виборах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1112 | Додав: nowyny | Теги: європарламент, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]