Пт, 2024-04-19, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Опозиція попереджає: Янукович не відпустить Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Президент Віктор Янукович не збирається звільняти Юлію Тимошенко, а всі його заяви та звернення - лише спроби затягнути час і дезінформувати представників ЄС.

Як повідомили в прес-службі ВО "Батьківщина", про це в ефірі ТВі заявив керівник Центрального штабу партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За його словами, спроби Партії регіонів створити робочу групу щодо законопроекту про лікування ув’язнених за кордоном є "затягуванням часу".

"Замість прийняття хоч якогось закону за основу, вони створюють комісію і починають запрошувати до неї експертів, академіків, професорів: десь на півроку роботи", - заявив Турчинов.

На його думку, влада веде "шахрайську гру: мовляв, ми хотіли звільнити Тимошенко, але ж не встигли".

"Для Кокса і Кваснєвсього було шоком спілкування з Партією регіонів та комуністами. Вони розуміють, що їх намагаються дурити", - додав нардеп і заявив: влада сподівається, що Європа підпише Угоду про асоціацію без виконання зобов'язань Україною, під впливом "російського фактору".

Також Турчинов зазначив: у випадку непідписання угоди риторика Росії стосовно України зміниться.

"Щойно Путін побачить, що Україна зупинилась перед дверима ЄС і ці двері зачиняються - політика Москви стосовно України стане в десять разів жорсткішою. Партія регіонів це розуміє, тому буде стукатись у європейські двері, щоб "вижити", хоча б до президентських виборів", - зауважив він.

"Регіонали" не збираються шукати варіантів лікування Тимошенко в Європі

У Партії регіонів не мають наміру шукати варіантів лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном.

Такий висновок можна зробити із коментаря депутата від Партії регіонів Володимира Олійника.

Видання зазначає, що на засідання робочої групи з вироблення єдиного законопроекту про можливість лікування засуджених за кордоном, яке має відбутися у понеділок, опозиція підготувала кілька варіантів проекту.

Один із законопроектів передбачає внесення змін до ст.84 Кримінального кодексу, де йдеться про можливість звільнення громадян, які отримали в місцях позбавлення волі важке захворювання.

"Це найпростіший варіант з точки зору законодавчої техніки", - пояснила депутат від УДАРу Ірина Геращенко.

У Партії регіонів визнають, що цей підхід юридично більш коректний.

"Зараз ст.84 КК говорить, що в разі тяжкої хвороби засуджений звільняється від відбування покарання. Якщо ж хвороба не важка (як у випадку Юлії Тимошенко), підхід повинен бути іншим - потрібні "тюремні канікули", тобто суд повинен визначити термін лікування", - прокоментував це Олійник.

"Якщо ми на засіданні групи узгодимо такий підхід, сформулювати його (у вигляді законопроекту) - не проблема, це можна зробити за півгодини", - уточнив він.

Однак при цьому Олійник зазначив, що "вивчаються й інші варіанти вирішення проблеми Юлії Тимошенко".

Він також визнав, що навіть юридично прийнятний варіант внесення змін до КК найпевніше буде заблокований.

"Думаю, у понеділок я вийду із заявою, яка перекреслить також варіант зі ст.84 КК. Я буду ґрунтуватися на одному серйозному документі, який я повинен отримати з Мін'юсту", - заявив він, відмовившись уточнювати деталі.

І навіть якщо робочій групі вдасться узгодити компромісний проект, виникає нова проблема - брак часу. Місія Кокса - Кваснєвського вимагає, щоб на позачерговому засіданні ВР, яке відбудеться 13 листопада, закон про лікування ув'язнених був прийнятий в цілому.

"Такий графік навряд чи можливий. Якщо в середу хоч один депутат скаже, що у нього є поправка до закону, то я вас вітаю: ми автоматично входимо в процес підготовки до другого читання, який навіть за скороченою процедурою займає сім днів", - наполягає Олійник.

Це означає, що закон вдасться прийняти не раніше 22 листопада, він буде опублікований не раніше 25 листопада, і до вільнюського саміту (28-29 листопада) буде технічно неможливо отримати судовий дозвіл на виїзд Тимошенко за кордон.

Як відомо, 8 листопада Верховна Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон, який повинен вирішити "питання Тимошенко". З тринадцяти місць у цій комісії опозиції віддали 5.

"Регіонал" Володимир Олійник заявив, що засідання робочої групи відбудеться в понеділок о 12.00. За його словами, парламентарі розглядатимуть всі підготовлені законопроекти.

9 листопада спікер ВР Володимир Рибак підписав розпорядження, яким затверджено персональний склад Тимчасової робочої групи з підготовки законопроекту щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Янукович не відпустить Тимошенко, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]