Пт, 2024-04-19, 20:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:53
Опозиція вимагає повернути українцям День Свободи
Інші останні Політичні новини
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко шкодує, що не всі політики в Україні відповідально поставилися до здобутків Помаранчевої революції, але сподівається, що 22 листопада знову стане загальнодержавним святом, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"У незабутні осінні дні 2004 року прагнення до свободи об'єднало громадян України. Майдан дав можливість кожній людині відчути, зрозуміти, що справжня свобода - у нього всередині, вона є основною цінністю, але за неї треба боротися і її треба захищати", - йдеться в зверненні Тимошенко з нагоди Дня Свободи.

Вона зазначила, що за "справжнім святом демократії і народного єднання зачаровано спостерігав весь світ", а українці відчули себе єдиним вільним і великим народом, який довів владі, що з ним варто рахуватися.

"Але шлях, який ми повинні були пройти далі, виявився нелегким, адже свобода має й інший бік - загальну відповідальність. Це відповідальність народу, який боровся за свободу, і відповідальність політиків, які повинні її оберігати і зміцнювати. На превеликий жаль, далеко не всі серйозно сприйняли цю відповідальність. Думаю, що хоча б самому собі кожен з нас може зізнатися в цьому", - заявила Тимошенко.

На її думку, легковажність одних політиків і недалекоглядність інших врешті-решт привели до влади Віктора Януковича, "який навіть поняття "свобода" сприймає як власну загрозу".

"Саме через цей страх Янукович скасував День Свободи, наївно вважаючи, що формально, простим президентським указом можна відняти її у народу, зробити людей покірними рабами, мовчки спостерігати за корупційною владою, безсоромно використовувати державу для власного збагачення й ігнорувати права людей", - сказала вона.

Екс-прем'єр переконана, що нинішні парламентські вибори показали, що "нічого у Януковича не вийде".

"Українці ще раз продемонстрували, що ми - незалежна, волелюбна нація, яка ніколи не відступить від важливих для себе принципів. Знаю, що прийде час, і 22 листопада знову стане загальнодержавним святом - Днем Свободи. Вірю, що це буде скоро, тому що цей режим довго не протримається. З Днем Свободи Вас, мої рідні! З Днем Свободи, моя Україно!", - підсумувала Тимошенко.

Націоналісти пікетували Адміністрацію Януковича, вимагаючи повернути День Свободи

Близько 20 націоналістів пікетували в четвер, 22 листопада, будівлю Адміністрації президента України з вимогою відновити святкування Дня Свободи на державному рівні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Серед пікетувальників - представники Конгресу українських націоналістів, Української народної партії, УНА-УНСО.

Пікетувальники передали представнику Адміністрації президента лист, у якому просять "скасувати також зиму", тому що "газ ніяк не дешевшає, а холод сльозам не вірить", "економіку", тому що "не працює і в цей час стабільність лютує", "капусту", тому що "послухалася Миколу Азарова і не стала доступною народу", "авторитаризм", тому що "він чужий українцям".

Акція пройшла мирно, без ексцесів.

А в ніч проти 22 листопада до Дня Свободи невідомі перефарбували напис "Київ - місто герой", який знаходиться з боку Житомирської траси, на помаранчевий колір, повідомляє Українська правда.

Фото, яке демонструє факт перефарбовування, розміщено в соціальних мережах.

Зараз користувачі Facebook i Twitter поширюють фотографію з текстом: "Київ знову став помаранчевим. Привіт регіонам".

Як відомо, День Свободи відзначався 22 листопада. Це свято було засновано 19 листопада 2005 року указом президента Віктора Ющенка.

30 грудня 2011 президент Віктор Янукович підписав указ, згідно з яким 22 січня визначено як День Соборності та Свободи.

Зазначимо, що сьогодні в Україні відзначають восьму річницю Помаранчевої революції. Саме вісім років тому в Україні відбувся другий тур президентських виборів 2004 року, а разом з ним - масова акція протесту проти фальсифікацій на київському Майдані Незалежності. Вже через кілька днів вона отримала назву- "Помаранчева революція", яка привернула до України увагу всього світу. Протест на Майдані привів до повторного голосування - так званого третього туру, - переможцем якого став Віктор Ющенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: Опозиція . День Свободи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]