Пт, 2024-04-19, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Опозиція вимагатиме лише особистого голосування за "мовний" закон
Інші останні Політичні новини

У разі переголосування законопроекту "Про засади державної мовної політики" у Верховній Раді за діючої системи голосування опозиція покине сесійну залу.

Про це заявив депутат від НУНС Арсеній Яценюк в ефірі "5 каналу", коментуючи перспективи переголосування законопроекту.

"Перед виборами вони хочуть знову зараз скликати сесію. Руками, ногами, я не знаю, як вони збираються проголосувати, так як вони вміють. І для того, щоб якимось чином узаконити, вдруге, чи втретє, цей акт, який є програмним актом Партії регіонів", - зазначив він.

"Ми, як об’єднана опозиція, дуже чітко виставили свої вимоги: голосування може відбутися тільки в одному випадку, якщо включається система особистого голосування "Рада", - уточнив депутат.

"Розумію, що вони це не зроблять. Що вони, скоріш за все, проголосують вдруге чи втретє, щоби прийняти цей закон імені президента Януковича", - заявив Яценюк.

"Позиція опозиції наступна: ми будемо в залі в тому випадку, якщо буде увімкнена система особистого голосування. Все інше, що відбувається в парламентській залі є не конституційним", - підсумував він.

6 липня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що позачергова сесія Верховної Ради може відбутися 31 липня.

"Я не виключаю варіанту, що, можливо, оптимальна дата - 31 липня. В рамках проведення цієї сесії ми можемо розглянути всі кадрові проблеми, які залишаться", - сказав він.

7 липня Мірошниченко розповів, що президент Віктор Янукович доручив Кабміну розглянути поправки до закону про мовну політику для того, щоб підготувати зміни до вже схваленого закону.

Він також зазначив, що президент має намір вирішити, підписувати чи ні закон про мовну політику, лише після ретельного правового аналізу документа.

9 липня голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк сказав: "Ми знаємо про те, що 31-го числа буде позачергова сесія, і ось тоді, 31-го числа треба збиратися".

Об'єднана опозиція і партія "Удар" не погоджують кандидатів в мажоритарних округах

Переговори об’єднаної опозиції і партії Віталія Кличка "Удар" щодо спільних кандидатів на мажоритарних округах більше не ведуться.

Такий висновок можна зробити із заяв глави ради об’єднаної опозиції Арсенія Яценюка.

"Об'єднана опозиція узгодить всі мажоритарні округи зі "Свободою". І тут не буде жодних питань. Якщо ми взяли курс, що ми разом боремось проти режиму Януковича, і на те, що ми сформуємо нову демократичну більшість в парламенті, то кожен з нас вміє і знає, як виконувати свої зобов’язання", - заявив він.

При цьому Яценюк двічі не став прямо відповідати на запитання про хід переговорів з партією "Удар".

"Щодо інших партії, то в Україні їх 160, якщо не зраджує пам'ять. І ми були відкриті і щирі з усіма. Ми пропонували багатьом українським політикам, чи тим, які хочуть стати політиками, в першу чергу об'єднатися в єдиний список. Нажаль, не всі приєдналися, але всі парламентські партії… всі об'єдналися", - відповів політик на пряме запитання.

"Ми звернулися до інших партії: добре, ви не прийняли рішення іти єдиним списком, складно пояснити чому це рішення не було прийняте, але це вже минуле…", - додав він.

На уточнююче запитання, чи має він на увазі Кличка, Яценюк заявив: "Я кажу про багато партій, які можливо не мають високого рейтингу, але могли би йти в рамках об’єднаної опозиції".

"Ми кажемо, добре давайте тоді погодимо мажоритарних кандидатів. Чому? Тому, що ваші кандидати не виграють. І тоді програє країна. Ці забавки закінчаться тим, що Янукович отримає більшу кількість місць, ніж він отримає. Нажаль, не всі нас почули, і сталося так, що з переговорного процесу такі партії вийшли по не зрозумілим абсолютно, для мене, причинам. Але це ніяким чином не перешкоджає нам", - зазначив глава ради.

"Об'єднана опозиція сформувала на з’їзд партії "Батьківщина" список по пропорційній частині. Об'єднана опозиція сформувала список по мажоритарній. Об'єднана опозиція завершить переговори з "Свободою". Об'єднана опозиція знає що робити і як виграти", - підсумував він.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці партія Віталія Кличка "УДАР" оприлюднила свій список претендентів на участь у парламентських виборах. Серед інших до нього увійшли народні депутати різних скликань і колишні високопоставлені чиновники. Втім, в партії стверджують, що кандидатами стануть тільки ті з них, хто пройде необхідну процедуру перевірки.

Вуличне соцопитування Центру Разумкова показало, що партія "УДАР Віталія Кличка" має підтримку 8,7% виборців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 999 | Додав: admin | Теги: мовний закон, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]