Сб, 2024-04-20, 11:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Опозиція виведе людей на вулиці, якщо до Тимошенко не прислухаються
Інші останні Політичні новини
Об’єднана опозиція "Батьківщина" обіцяє організувати акції громадянської непокори по всій Україні, якщо влада не виконає вимоги Юлії Тимошенко. Про це йдеться у заяві Об’єднаної опозиції "Батьківщина", оприлюдненої сьогодні.

"Об’єднана опозиція "Батьківщина" висловлює свою солідарність та повністю підтримує дії своїх політичних соратників – народних депутатів Олександри Кужель, Людмили Денісової та Тетяни Слюз, які приєдналися до акції громадянської непокори Юлії Тимошенко. Їхній мужній вчинок вже продемонстрував всій Україні та світу, що ніхто не має права безкарно і цинічно знущатися над жінками та їхньою гідністю, навіть якщо вони перебувають в ув’язненні та є політичними опонентами нинішнього злочинного та антиукраїнського режиму Януковича", - наголошується у заяві.

"Батьківщина" вимагає від влади негайно виконати всі вимоги учасників акції громадянської непокори: припинити "незаконне відеоспостереження в палаті Юлії Тимошенко, відсторонити чоловіків від відеонагляду, припинити постійні принизливі особисті обшуки та огляди, забезпечити законне право лідера опозиції на телефонні дзвінки. Виконання цих вимог повинно поширюватися не лише на Юлію Тимошенко, а й на всіх жінок, які перебувають в ув’язненні", - сказано у повідомленні.

Якщо ж умови Тимошенко не буде виконано, "Батьківщина" погрожує організувати по всій Україні масові акції громадянської непокори і солідарності із Тимошенко та жінками-депутатами, які приєдналися до неї.

"Ми також звертаємося до всіх міжнародних організацій, ОБСЄ, ЄС, Європарламенту, ПАРЄ з вимогою дати належну оцінку грубому порушенню прав і свобод жінок-ув’язнених в Україні, зокрема, прав і свобод лідера української опозиції Юлії Тимошенко", - наголосили у "Батьківщині".

Жінки-депутати заночували у лікарні разом із Тимошенко

Народні депутати України Олександра Кужель, Людмила Денісова і Тетяна Слюз, які вчора прибули у ЦКЛ Укрзалізниці на короткочасне побачення з екс-прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко і приєдналися до її акції громадянської непокори, провели у приміщенні лікарні всю ніч. Про це на брифінгу у Харкові повідомив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков, передає УНІАН.

За словами Колпащикова, три депутати-жінки разом із Тимошенко всю ніч перебували у кімнаті для зустрічей із захисниками. Начальник колонії зазначив, що в цій кімнаті встановлена кушетка, депутатам були видані ковдри та постільна білизна.

"У них була можливість виходити в туалет, у них була можливість вживати їжу, ніхто їх не обмежував", - сказав Колпащиков.

Він зазначив, що їжа знаходиться у сусідній кімнаті, і на прохання депутатів медсестра може приносити їм продукти. Водночас начальник колонії не сказав однозначно, чи їли депутати.

Також Колпащиков підкреслив, що своїми діями народні депутати порушують закон. За його словами, зараз з ними проводитимуться бесіди з метою переконати залишити приміщення лікарні, крім того, щодо протиправних дій жінок-депутатів готуються звернення до суду.

"Ми будемо проводити з ними бесіду, але у нас є законодавчо правильний засіб — звернутися до суду. Ми готуємо документи. На сьогодні ми поки що проводимо профілактичні бесіди", - сказав Колпащиков.

Разом з тим народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков повідомив, з Кужель, Денісовою та Слюз, які перебувають у харківській лікарні Укрзалізниці разом з Тимошенко, майже добу немає зв’язку.

"У них ще вчора забрали мобільні телефони, зараз я їду у лікарню, щоб з’ясувати, що там з моїми депутатськими вимогами і яка доля наших колег, які протестують разом з Юлією Тимошенко", - сказав Аваков.

Крім того, депутат повідомив, що сьогодні зранку співробітники Державтоінспекції заблокували мікроавтобус, обладнаний під його громадську приймальню.

"Я думаю, що це цілеспрямовані дії", - зазначив він. Крім того, Аваков додав, що працівники міліції посилили охорону лікарні Укрзалізниці.

Через соратниць Тимошенко у лікарні зростає напруження

Водночас головний лікар ЦКЛ Укрзалізниці Михайло Афанасьєв заявив, що через дії народних депутатів, які відмовилися залишити екс-прем'єра, становище в лікарні стає більш напруженим, передає Інтерфакс-Україна.

"Становище в лікарні стає дедалі напруженішим. Ми пережили вже досить багато складних моментів, але найскладніше, напевно, зараз виникає, тому що в невеликому приміщенні перебуває збільшена кількість людей", - сказав Афанасьєв журналістам у четвер.

Він нагадав, що палата Тимошенко розташована на одному поверсі з реанімаційним відділенням, де напередодні ввечері перебувало п'ятеро хворих. На сьогодні, за словами Афанасьєва, заплановані ще дві операції.

"Хоч як би там було - так, там не було криків, але там ходіння, відкривання, закривання дверей. Це все чутно у відділенні реанімації. Мені вчора довелося двічі підходити до одного з пацієнтів, який оперований на хребті, і заспокоювати його, бо він уже почав обурюватися, що не може відпочити", - сказав Афанасьєв.

Головлікар висловив сподівання, що ситуація "вирішиться якомога швидше".

Також Афанасьєв зауважив, що сьогодні на 8.00 були заплановані процедури із Тимошенко, але поки що пацієнтка від них відмовилася. Він також додав, що вночі в однієї з депутаток підвищився артеріальний тиск. Лікар запевнив, що їй була надана необхідна допомога - "і все нормалізувалося".

Біля ЦКЛ №5 назріває сутичка. Туди вже під'їхав автобус з "Беркутом"

У той же час стало відомо, що перед харківською лікарнею, де проходить лікування екс-прем'єр, починають збиратися противники екс-прем'єра. Серед присутніх є активісти Партії регіонів і "Молодих регіонів", повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Час від часу між ними і менш численними прихильниками Тимошенко виникають суперечки.

Противники екс-прем'єра заявляють, що їх ніхто спеціально не збирав.

"Ми самі по собі приїхали", - сказав один з них журналістам.

Тимчасом можна було побачити, як до лікарні під'їжджає мікроавтобус з партійною символікою. В цілому біля лікарні зібралося до 200 осіб. Люди продовжують підходити.

Водночас стало відомо, що на територію харківської лікарні Укрзалізниці заїхав автобус з бійцями спецпідрозділу "Беркут". Про це повідомили у прес-службі "Батьківщини" з посиланням на заяву депутата Арсена Авакова.

Окрім цього, за його словами, працівники ДАІ надають повну підтримку людям, яких привезли "регіонали".

"Зараз з боку похоронного бюро збирається натовп людей - "свідомих харків'ян", як вони себе називають. Вони організовано підвозяться автобусами під управлінням Державтоінспекції. Наш черговий пост з активістами та депутатами на місці", - написав Аваков на своїй сторінці у мережі Facebook.

У народного депутата є інформація про те, що члени Партії регіонів мають намір провести під стінами лікарні мітинг.

"Ось чого варті усі заяви представників влади про необхідність забезпечення тиші біля лікувального закладу", - підкреслив Арсен Аваков.

Він наголосив, що факти звезення людей до лікарні Укрзалізниці та дії міліції, які регулюють цей процес, зафіксовано на відео.

Аваков також зазначив, що жінки-депутати "Батьківщини" Олександра Кужель, Людмила Денісова та Тетяна Слюз, які вчора приєдналися до акції громадянської непокори лідера опозиції, продовжують свій протест та наполягають на виконанні законних вимог лідера опозиції.

Як повідомлялося, 16 січня до Тимошенко в лікарню прибула група жінок-депутатів, які заявили про приєднання до акції громадянської непокори, оголошеної екс-прем'єром 8 січня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: Опозиція .людей на вулиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]