Сб, 2024-04-20, 05:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Опозиція зняла блокаду, Рада відновила роботу. Балога вийшов з Партії регіонів
Інші останні Політичні новини
16 квітня ранкове засідання Верховної Ради України відкрилося. Про це оголосив голова Верховної Ради Володимир Рибак. Як відомо, сьогодні депутати планують розглянути проект постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради.

Рибак також оголосив про вихід народного депутата Павла Балоги зі складу депутатської фракції Партії регіонів. Відповідну заяву спікер оголосив, відкриваючи засідання парламенту.

Рибак закликав депутатів дотримуватися парламентської поведінки і попередив, що відтепер сам дотримуватиметься Регламенту. "Чинний регламент є законом, тому його повинні всі виконувати. Але ми постійно чуємо в сесійній залі вигуки, свист, скандування гасел, як під час проведення футбольних матчів, взаємні образи, а на балконі та трибуні постійно бачимо ті чи інші плакати з закликами. Хіба ми можемо так працювати? Хіба це відповідає нормам регламенту?" – зазначив він

"Хочу наголосити, що віднині в подібних випадках головуючий на пленарному засіданні послідовно буде дотримуватися вимог Регламенту", - наголосив Рибак. "Щодо виступу з трибуни іншою мовою, то це не суперечить статті 9 закону про засади державної мовної політики", - зазначив Рибак.

"Вчора ми знайшли шляхи порозуміння для нашої подальшої роботи в сесійній залі та комітетах. Ефективність роботи залежатиме від збереження тієї атмосфери довіри, якої нам вдалося досягнути", - сказав спікер.

"Кожна з політичних сил, представлених в залі, має взаємні претензії та приховані побоювання, що інша сторона намагатиметься вийти переможцем у політичному протистоянні", - додав він.

"Гарантією дотримання досягнених домовленосте може бути лише неухильне дотримання конституції і законів кожним депутатом. Відмова від провокаційних заяв, непарламентської поведінки має бути основним чинником для нашої злагодженої діяльності", - додав він.

Він пообіцяв, що як голова ВР, намагатиметься докладати зусиль, щоб "праця була у чітких рамках регламентних процедур". "Запрошую депутатів до сумлінного виконання обов’язків на благо народу", - додав він.

Як повідомлялося, опозиція заблокувала роботу парламенту 2 квітня ввечері, після того як Верховна Рада відхилила проект постанови про вибори мера Києва й депутатів Київради. Опозиція вимагає виконати три умови: призначити дату виборів у столиці, поставити на голосування питання про скасування пенсійної реформи та недовіру уряду Миколи Азарова.

4 квітня депутати фракції Партії регіонів, Комуністичної партії, а також деякі позафракційні парламентарії провели засідання поза стінами сесійної зали Верховної Ради.

5 квітня опозиція знову заблокувала трибуну і президію парламенту. Верховна Рада цього дня так і не розпочала засідання.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: рада, балога, робота, опозиція, блокада, Партя регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]