Чт, 2024-04-25, 08:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Опозиція зрання заблокувала Раду. "Литвинівці" відмовилися голосувати за мовний закон
Інші останні Політичні новини

БЮТ сьогодні з самого ранку заблокував президію Верховної Ради. Про це у своєму Facebook написав бютівець Віктор Уколов.

"Вимагаємо зняти з розгляду законопроект Колесніченка (щодо мови), як такий, що вносить протистояння в суспільство і розпалює міжнаціональну ворожнечу", - написав він.

"Повторюю: Требуем снять с повестки дня законопроект Колесниченко как законопроект разжигающий межнациональную вражду и вносящий противостояние в общество", - повторив він те саме російською мовою.

Вхід до президії ВР підпертий стільцями. Так само, як і вчора, опозиція принесла до сесійної зали плакати з портретами Миколи Азарова, Дмитра Табачника і Віктора Януковича, які зображені у вигляді голів дракона, який дме полум'ям кольорів російського прапора на карту України.

З іншого боку, співробітники Міністерства внутрішніх справ посилили охорону будинку Верховної Ради. Біля входу в парламент, через який зазвичай заходять гості і журналісти, стоять близько 40 міліціонерів. Крім цього, охорона незначно посилена по всьому периметру будівлі. Співробітники МВС також патрулюють парк біля Маріїнського палацу.

Нагадаємо, 24 травня під час розгляду законопроекту про засади державної мовної політики, відбулася бійка, через яку голосування не відбулося, а спікер Володимир Литвин закрив засідання.

Під час неї постраждав бютівець Микола Петрук, якого госпіталізували з пробитою головою. Депутат Ірина Геращенко (НУ-НС) заявила, що Петруку проломили голову кастетом. Водночас лідер фракції регіоналів у парламенті Олександр Єфремов раніше запевняв, що Петрук "сам оступився і, на жаль, отримав травму". Не зміг піти без побоїв і Вадим Колесніченко - опозиціонерам вдалося відтіснити його до урядової ложі, де його почали бити і рвати одяг.

Нагадаємо, законопроект про мови розроблено Партією регіонів. Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту зняти його з розгляду, оскільки він фактично запроваджує другу державну мову в низці регіонів.

Цей законопроект голова Верховної Ради Литвин назвав конфліктним, заявивши, що він становить загрозу для української мови. За його словами, одним із наслідків ухвалення цього закону може стати необхідність "десяти відсоткам людей переходити на двомовність".

Фракція Литвина офіційно відмовилася голосувати за мовні закони

Фракція Народної Партії не голосуватиме за законопроекти щодо мовного питання. Таке одноголосне рішення фракція ухвалила на своєму засіданні, повідомила депутат від Народної Партії Катерина Ващук.

"На засіданні фракції було обговорено нашу позицію щодо мовного питання і законопроектів на цю тему. Рішення фракції жорстке й одноголосне: не підтримувати ці законопроекти", - наголосила Ващук, слова якої наводить прес-служба фракції.

"Ми давно висловили цю позицію і не змінювали її. Прийнято рішення не віддавати жодного голосу на підтримку цих документів", – підкреслила Ващук.

Зазначимо, що вчора також стало відомо, що група "Реформи заради майбутнього" не підтримуватиме мовний законопроект "регіоналів". Про це, виступаючи в парламенті, заявив нардеп Володимир Каплієнко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: мовний закон, Литвинівці відмовилися, Опозиція зрання заблокувала Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]